Din oras

Am reusit! Am livrat fotoliul electric Optimus 2 lui Zolty din Bogata! Citeste aceasta poveste cu final fericit!

Astazi, Cargus a livrat unui roman napastuit nu un pachet, ci un vis. In urma unei campanii initiate de Ziar de Cluj, s-au strans banii necesari achizitionarii unui carucior electric, cu autonomie mare, din Germania, aparat care ii va face mai fericita viata lui Zolty din Bogata, paralizat in proportie de 90 la suta. Era visul lui cel mai fierbinte. Si, impreuna cu oamenii inimosi care au sarit in ajutor, l-am indeplinit. Cu cei 5600 lei stransi in urma campaniei, am cumparat un Optimus 2, un scaun electric in stare exceptionala cu automatizari de tot felul si cu autonomie mare. Iar Zolty a dat astazi prima „tura” cu el.

 

O poveste trista. Pe care am schimbat-o

 

Povestea lui Egyed Zoltan, cunoscut ca Zolty din Bogata, nu e una deloc fericita. Din contra: e trista de la un cap la celalalt. Are aproape 40 de ani, dar din cauza unui tratament gresit administrat pentru o aprindere la plamani, aproape intreaga lui viata a urmat alt curs decat cel normal.

De la 9 luni a ramas imobilizat din cauza unui tratament medical gresit. La 7 ani, parintii l-au dus la o scoala speciala din Jucu, pentru copii cu probleme motorii. Dupa putin timp, i-a murit una dintre surorile gemene si, la cateva luni, mama, de cancer la creier. Amintirile din caminul pentru copii cu nevoi speciale sunt traumatizante si acum. A rabdat frig si foame, si uneori si bataie de la profesori, copii mai mari si educatori, “toate astea numai pentru ca eram un tarator, adica nu puteam sa merg decat in patru labe”.

Desi medicii au incercat sa-l ajute, i-au facut mai mult rau. Toate operatiile la care a fost supus s-au dovedit a fi esecuri medicale.

    „Dupa aceste operatii m-am simtit mult mai rau si nu mai puteam umbla nici macar in patru labe”, spune el.

Acum e paralizat in proportie de 95%, isi foloseste un singur deget, cu care scrie si pe blogul care l-a facut cunoscut in intreaga tara. Traieste in casa mamei lui, alaturi de fratele cu care imparte cateva camarute vechi. Singurul lor venit e o pensie de cateva sute de lei pe care Zolty o primeste de la stat.

 

Scaunul electric Optimus 2 a fost visul lui cel mai fierbinte.

 

Astazi, cu singurul deget pe care il poate folosi, Zolty a scris pe blog un text emotionant:

„Nici nu știu cum să vă explic ce simt acum, este o mare bucurie, dar nu se poate exprima în cuvinte, oricât aș încerca. Azi mi s-a împlinit Visul Meu, la care am tot sperat în continuare (uneori chiar mă gândeam să renunț, recunosc, mi se părea că e prea exagerat) și azi s-a împlinit, vă recomand să nu renunțați niciodată la visele voastre, niciodată. Totul a început din 1 Aprilie și nu m-aș fi gândit niciodată că într-o zi de păcăleli se poate împlini un vis, sincer vă zic. Totul s-a mișcat foarte, foarte repede, banii s-au strâns în vreo 3 ore de la publicarea articolului, aici a fost mâna Lui Dumnezeu și o zic cu sinceritate, El face minuni când vrea El, nu când vrem noi. Atâtea aș vrea să vă zic și nu îmi vin cuvintele nicicum și cât am visat eu la această zi .

Vreau să mulțumesc la toți care m-au ajutat, care sunt mulți, pentru această bucurie. Mulțumiri lui Liviu Alexa, Adinei, Ziar de Cluj și pentru Cargus care a oferit transportul gratis al căruciorului și încă o dată la toți cei care au donat. Acum ies să dau o tură pe afară că nu mai am răbdare, cu toate că afară e frig și suflă vântul tare, dar nu mai pot rezista”, a scris Zolty.

 

„Ma bucur ca am mai dus la capat un proiect caritabil pentru cineva care merita cu adevarat ajutor. Zolty, sarac cum e, si-a impartit saracia mereu cu altii si mai napastuiti, a facut lucruri incredibile fara sa astepte vreo rasplata. Ideea mi-a venit in ziua cand a postat acel mesaj trist pe Facebook. Mi-am zis ca Zolty merita din plin aceasta surpriza. Ziar de Cluj a strans banii in 3 ore, datorita unor sponsori generosi. Asta inseamna ziar influent si relevant! Am fost intotdeauna un ziar apropiat de soarta celor napastuiti si am avut intotdeauna campanii reusite. Sponsorii au incredere in mine si stiu ca nu voi alege intotdeauna cazurile in care merita sa se implice. Le multumesc mult si eu”, a declarat Liviu Alexa, directorul Ziar de Cluj.

 

Cine s-a implicat

 

Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta 

Daniel Metz, CEO si fondatorul EBS

Voicu Oprean, CEO AROBS 

Liviu Alexa, director Ziar de Cluj

Mihai Seplecan, consilier judetean 

dr. Claudia Corega

Decebal Cotoc, presedinte Amprenta Advertising

Alexandru Cordos, senator PSD

URGENT CARGUS – firma de curierat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *