Rautacisme

Ziua Limbii Române? Nu și la Cluj

Dacă s-a putut anul trecut, de ce să nu se poată și anul acesta? Vorbim despre evenimentele desfășurate cu ocazia Zilei Limbii Române, în Municipiul Cluj-Napoca. În 2018, funcționarii primăriei au avut „noroc”. 31 august a picat vinerea. Numai bine să bifeze repede un eveniment și să rupă ușa spre weekend. Anul acesta, din păcate, Ziua Limbii Române a căzut azi, într-o sâmbătă. Așa că funcționarul Emil Boc s-a grăbit repede să o bifeze cu o zi înainte, să nu-și strice cele două zile libere.

Ce mai contează că vineri la ora 16:00, când a început evenimentul, majoritatea clujenilor erau la lucru? Boc și-a făcut treaba, a mai bifat puțină publicitate, a dat o limbă în avans, doar se grăbea, și gata.

Și ce limbi a dat! Edilul a vorbit despre importanța limbii române, despre cât de necesar e să îi cunoaștem istoria și să o vorbim corect. Asta în timp ce clujenii își vedeau de ale lor. De unde să știe ei că în Cluj, o astfel de zi, se sărbătorește în avans?

Oare simte domnul primar că în curând va fi un simplu funcționar și se antrenează pentru ruptul ușii biroului, în weekend? E doar o întrebare retorică. Vom trăi și vom vedea.

Iar pentru toți cei care ieri la ora 16:00 erau blocați în trafic sau la muncă, o astfel de zi nu merită sărbătorită în weekend.  Ei sunt buni doar să plătească impozite și să acumuleze nervi în trafic.

La mulți ani, Limba Română!

 

sursa foto: facebook/Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *