Rautacisme

Ziua director, noaptea DJ și staroste. Cine este ,,tartorul” de la școala gimnazială ,,Octavian Goga” și ce venit are

Scris de 1,946

Darius Alexandru Chiș, directorul școlii gimnaziale ,,Octavian Goga” din Mănăștur, duce ceea ce ar putea să pară o viață dublă. Ziua conduce școala cu mâini de fier, nici musca nu intră, nu respiră și nu filmează fără aprobarea lui dincolo de poarta instituției; iar noaptea se descheie la sacou și face pe DJ-ul. Sau pe maestrul de ceremonii. După caz. Directorul ,,prestează” la aniversări, nunți și evenimente private.

În ultimele săptămâni, ,,domn director” a avut agenda plină, a făcut atmosferă aproape în fiecare sâmbătă. Nu e de mirare că subalternii săi din școală, în frunte cu mecanicul, nu îl deranjează cu noaptea în cap, într-o zi de sâmbătă ,,oarecare” când reporterii NCN au ,,îndrăznit” să îi calce – acreditați de Biroul Electoral Central- pe moșie, pardon, în secțiile de votare din instituție. 

Darius Alexandru Chiș are 40 de ani și este un șef cool, care bea o cafea și stă la șuete atât cu profesorii, cât și cu mecanicul școlii sau cu paznicul. Cei din urmă îi sunt atât de devotați încât în absența lui, și-au luat sarcina să vegheze ca poruncile ,,stăpânului” să nu fie încălcate.

 ,,Nu mă intereseză că aveți aprobare. Fără acceptul directorului, puteți să veniți cu un teanc de hârtii la noi în școală. Nu puteți filma”, este textul cu care mecanicul îi întâmpină pe jurnaliști.

Ne-am lămurit cu privire la talentele vocale și artistice ale ,,pedagogului de școală nouă”. Să vedem cum stă directorul la capitolul agoniseală. Conform declarației de avere depusă anul trecut, Darius Alexandru Chiș are un apartament cumpărat în 2011, împreună cu soția. Suprafața totală a imobilului este de 96,72 mp. Directorul mai posedă și un autoturism marca Wolkswagen, fabricat în 2009.

Nu este amator de aur sau pietre prețioase pentru că nu deține bijuterii sau obiecte de artă. Darius Alexandru Chiș menționează în declarația de avere că a luat și un credit de la bancă în valoare de 35.000 de euro pe 20 de ani.

Anul trecut a încasat din activitatea sa în învățământ 37.713 ron. Interesant este că activitățile extra școlare, din săli de nunți, cluburi și localuri i-au rotunjit în 2017 veniturile cu doar 2400 de lei; după cum reiese din declarația de avere. 

Momentan, directorul nu a putut fi contactat în legătură cu incidentul de ieri. Îl înțelegem. Arta de maestru de ceremonii sau DJ cere timp și sacrificii.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE