Rautacisme

Ziua director, noaptea DJ și staroste. Cine este ,,tartorul” de la școala gimnazială ,,Octavian Goga” și ce venit are

Darius Alexandru Chiș, directorul școlii gimnaziale ,,Octavian Goga” din Mănăștur, duce ceea ce ar putea să pară o viață dublă. Ziua conduce școala cu mâini de fier, nici musca nu intră, nu respiră și nu filmează fără aprobarea lui dincolo de poarta instituției; iar noaptea se descheie la sacou și face pe DJ-ul. Sau pe maestrul de ceremonii. După caz. Directorul ,,prestează” la aniversări, nunți și evenimente private.

În ultimele săptămâni, ,,domn director” a avut agenda plină, a făcut atmosferă aproape în fiecare sâmbătă. Nu e de mirare că subalternii săi din școală, în frunte cu mecanicul, nu îl deranjează cu noaptea în cap, într-o zi de sâmbătă ,,oarecare” când reporterii NCN au ,,îndrăznit” să îi calce – acreditați de Biroul Electoral Central- pe moșie, pardon, în secțiile de votare din instituție. 

Darius Alexandru Chiș are 40 de ani și este un șef cool, care bea o cafea și stă la șuete atât cu profesorii, cât și cu mecanicul școlii sau cu paznicul. Cei din urmă îi sunt atât de devotați încât în absența lui, și-au luat sarcina să vegheze ca poruncile ,,stăpânului” să nu fie încălcate.

 ,,Nu mă intereseză că aveți aprobare. Fără acceptul directorului, puteți să veniți cu un teanc de hârtii la noi în școală. Nu puteți filma”, este textul cu care mecanicul îi întâmpină pe jurnaliști.

Ne-am lămurit cu privire la talentele vocale și artistice ale ,,pedagogului de școală nouă”. Să vedem cum stă directorul la capitolul agoniseală. Conform declarației de avere depusă anul trecut, Darius Alexandru Chiș are un apartament cumpărat în 2011, împreună cu soția. Suprafața totală a imobilului este de 96,72 mp. Directorul mai posedă și un autoturism marca Wolkswagen, fabricat în 2009.

Nu este amator de aur sau pietre prețioase pentru că nu deține bijuterii sau obiecte de artă. Darius Alexandru Chiș menționează în declarația de avere că a luat și un credit de la bancă în valoare de 35.000 de euro pe 20 de ani.

Anul trecut a încasat din activitatea sa în învățământ 37.713 ron. Interesant este că activitățile extra școlare, din săli de nunți, cluburi și localuri i-au rotunjit în 2017 veniturile cu doar 2400 de lei; după cum reiese din declarația de avere. 

Momentan, directorul nu a putut fi contactat în legătură cu incidentul de ieri. Îl înțelegem. Arta de maestru de ceremonii sau DJ cere timp și sacrificii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *