Din oras

Zidul Cetății părăginite: În lipsa ofertelor, licitația pentru reabilitarea zonei Clujului istoric a fost anulată

Autoritățile nu au înregistrat nici o ofertă pentru furnizarea serviciilor de expertiză pentru reabilitarea zonei Clujului istoric. În aceste condiții, cel mai probabil zidul cetății părăginite va intra într-o perioadă de conservare, până la o nouă licitație. 

La finele lunii trecute, autoritățile lansau o licitație privind achiziția Serviciilor de elaborare studii, expertize și documentație tehnico-economică faza DALI având ca obiect restaurarea și reabilitarea monumentului istoric: „ZIDUL CETĂȚII” – porțiunea de la Str. Napoca, Str. Potaisa, Str. Fortaretei până la Str. Universității – FRAGMENT DIN ZIDUL CELEI DE A DOUA INCINTE A ORAȘULUI MEDIEVAL, Cluj-Napoca.

Recent, administrația locală a anulat licitația. Motivul este reprezentat de lipsa ofertelor înregistrate. 

Motivul anularii: Aceasta procedura a fost anulata automat deoarece la data limita de depunere oferta nu au existat ofertanti care au depus oferta, notează reprezentanții autorităților.

Obiectul achiziției viza: Servicii de expertiză, Servicii de proiectare arhitecturală, Studiu de fezabilitate.

Valoarea totală estimate era de: 143.000 Lei/cca 29.000 Euro

Tip finantare: Fonduri bugetare

CITEȘTE ȘIZidul Cetății, din zona Clujului istoric, reabilitat prin studii de fezabilitate și expertize de aproape 30.000 Euro. Spațiul se transformă pentru proiectul imobiliar dezvoltat de Esca

Cel mai probabil, dacă această procedură va fi reluată, costurile necesare pentru serviciile de expertiză contractate vor crește considerabil. 

așa arată în imagini una dintre străzile istorice ale Clujului

După ce Ziar de Cluj publica imagini ce reflectau starea dezolantă a străzii Potaissa din zona istorică a cetății, unde un întreg zid este acoperit de graffiti, Primăria contracta în aceeași zi „Servicii de curățare zid din piatră naturală – Zidul Cetății str Potaissa din Cluj-Napoca” în valoare de 16.728 lei.

Astfel, pentru curățarea unui singur zid administrația locală aloca cca 3.400 EUR chiar dacă în ianuarie 2020 autoritățile locale achiziționau un compresor în valoare de 50.000 EUR destinat îndepărtării graffiti-urilor de pe fațadele clădirilor. 

CITEȘTE ȘI: Ziar de Cluj scrie. Primăria execută. Jos Pălăria, Primărie!

Tot atât de adevărat este și faptul că zona istorică urmează să fie supusă unei noi transformări imobiliare, după ce familia Esca-Eram și-a propus să construiască un aparthotel cu trei apartamente situat pe strada Fortăreței colț cu Napoca, chiar în centrul istoric al orașului.

Proiectul a primit avizul de la Comisia de Monumente, dar și susținerea arhitecților din Comisia de Urbanism. 

CITEȘTE ȘI: Boc, despre aparthotelul pe care Andreea Esca vrea să îl construiască în centrul Clujului: „Te salutăm de la Cluj. Nu am știut că ei construiesc. Poate se mută la Cluj. Îi așteptăm.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *