Din oras

Ziar de Cluj, locul I la Cupa Presei la Tir

In organizarea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj in colaborare cu Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, in poligonul semiingropat de la Someseni, s-a desfasurat Cupa Presei la tir. La editia din acest an au fost prezenti peste 20 de jurnalisti clujeni acreditati care au inlocuit calculatorul si camera de filmat cu pistolul Carpati. Ziar de Cluj a reusit sa ocupe primul loc.

Inainte de debutul competitiei sau mai exact inaintea sesiunii de tragere toti cei prezenti in poligonul din Someseni au avut parte de un instructaj cu privire la modul de utilizare a armamentului. Dupa instructaj a urmat o scurta demonstratie a jandarmilor clujeni care au executat focuri de arma asupra unei tinte care ilustra o actiune de luare de ostatici. Infractorul a fost neutralizat cu punctaj maxim in aplauzele asistentei.

Imediat dupa demonstratia sustinuta de profesionisti, ziaristii au avut posibilitatea sa isi regleze tirul cu trei cartuse. Majoritatea concurentilor au obtinut mai multe puncte la incalzire decat in timpul concursului propriu-zis. Au fost printre concurenti si “ziaristi pacifisti” care au reusit doar sa sperie tintele fara sa le nimereasca. 

Dupa reglarea tirului cu cate trei focuri de arma, a inceput concursul propriu-zis unde maiestria ziaristilor in manuirea pistolului a fost laudata de colonelul Forinel Budisan care in timpul festivitatii de premiere a tinut sa felicite prestatia jurnalistilor clujeni pentru rezultatele bune obtinute la sesiunea de tragere.

“La concursul din acest an participantii m-au impresionat pozitiv in sensul ca au tras bine, marea majoritate. In proportie foarte mare sa stiti ca s-a tras bine si foarte bine, ceea ce nu e lucru putin. Cu experienta pe care o am in ale tragerilor sa stiti ca nu e o chestiune simpla”, a afirmat colonelul Florinel Budisan.

Clasamentul competitiei din acest an a fost pe trei categorii: Fete, baieti si echipe.

Locul trei la fete a fost ocupat de catre Laura Calugar (Antena 1), pe locul doi s-a clasat Teodeora Demian (Ziua de Cluj), iar locul intai a fost ocupat  de catre Alina Nechita (Radio Cluj).

La categoria baieti locul trei a fost ocupat de catre Mihai Miclaus (Radio Cluj), locul secund de catre Adrian Comanici ( Antena 1) iar locul intai i-a revenit colegului nostru, Eugen Olariu (Ziar de Cluj).

In clasamentul pe echipe Alina Nechita impreuna cu Mihai Miclaus s-au clasat pe primul loc in timp ce locul secund a fost ocupat de catre formatia compusa din  Laura Calugar si Adrian Comanici, iar pe locul trei s-au clasat jurnalistii din Dej de la Radio Fir.

Activitatea desfasurata in aceasta dimineata in poligonul din Someseni face parte dintr-un cadru mai larg de manifestari prilejuite de implinirea a 165 de ani de la infiintarea la 3 aprilie 1850 a primelor structuri de jandarmi de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *