In vizor

Zeci de mii de euro pentru manifestarile de sarbatori din centrul Clujului

Bugetul alocat de municipalitate pentru Targul de Craciun din acest an a fost de 34.434 lei, asigurand, potrivit organizatorilor partea de concerte a manifestarii. La aceasta se adauga 172.610 de lei pentru Ziua Nationala si inca 6.000 de euro pentru evenimentele din noaptea dintre ani. Organizatorul targului apreciaza ca ar fi fost nevoie de o promovare mai ampla in afara judetului.

Targul de Craciun de la Cluj-Napoca din acest an a inceput la 1 decembrie si a continuat “traditia” celor cateva casute de lemn cu diverse marfuri in Piata Unirii, asezonate cu un patinoar si, in premiera, un carusel.

La toate acestea s-a adaugat obisnuitele aranjamente cu beculete electrice stridente si Mos-Craciunii putin aspectuosi presarati prin centru.

“In vederea organizarii Targului de Craciun s-a intocmit un protocol de colaborare intre Primaria municipiului Cluj-Napoca si Asociatia Eco-Planet. Primaria municipiului Cluj-Napoca are in vedere imbunatatirea si dezvoltarea permanenta a Targului de Craciun. Scenariul si design-ul Targului de Craciun au fost concepute de Primaria municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu Asociatia Eco-Planet. Bugetul alocat de municipalitate pentru organizarea acestui eveniment este de 34.434 lei”, au precizat oficialii Biroului Mass-Media a Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

Intre artistii care au evoluat in serile de targ s-au numarat Maria Alexievici, Smiley, Aldo Blaga si Tzica Sax Orchestra, Elena Mandru Quintet, Trupa de Acoperire, Ansamblul Martisorul, un cor al Transylvania College, Incognito si Costi Camarasan Band, Andra, Paula Seling, Ducu Bertzi, Andrei Petreus, Trupa Verde sau Transilvania Brass.

De asemenea, bugetul alocat pentru evenimentul din 1 Decembrie, cu ocazia „Zilei Nationale a Romaniei” este de 172.610 lei. Din acestia, 118.110 lei au fost alocati “pentru serviciile artistice prestate”, 12.500 lei pentru scenotehnica, 30.000 lei pentru artificii, 7.500 lei pentru stegulete si 4.500 lei pentru confetti.

La toate acestea se adauga bugetul pentru petrecerea de Revelion din Piata Unirii, estimat la 12.000 de euro, din care jumatate a fost alocat de municipalitate si cealalta jumatate de catre sponsori. “Scenariul” show-ului a inclus 700 de sticle de sampanie, focuri de artificii, hit-uri ale trupei Compact si multa muzica populara, cu Ansamblul Craisorul, solistii Lucia Potra, Mariana Morcan si Aurel Tamas.

Dupa miezul noptii a urmat un recital al trupei Aia.

“Au fost niste manifestari foarte reusite”, a apreciat Sergiu Liti, organizatorul evenimentului.

“Eu zic ca a iesit bine, a fost multa lume, frumos luminat. Caruselul a functionat toata perioada targului, a fost o atractie frumoasa pentru Cluj. Si vanzatorii de la casute au fost multumiti, si cei cu dulciuri, si cei cu jucarii de lemn. In noaptea de Revelion aproape nu a incaput lumea in Piata Unirii, s-a umplut si pe trotuarele de pe laturi. Cred ca au trecut pe la Targul de Carciun cam 15.000 de oameni pe zi, si la Revelion au fost 50.000 de persoane. Ar fi fost mai frumos daca targul ar fi fost promovat mai puternic in afara judetului Cluj”, a apreciat Liti.

Desi Targul de Craciun s-a inchis ieri seara, patinoarul continua sa functioneze pana in 1 februarie.

“Au fost multe persoane care s-au dat pe patinoar, mai ales in zilele in care a fost gratuit, in 1, 5, 24 si 31 decembrie si in noaptea de Revelion, pana la ora 3. Continuam programul de reducere de 50% pentru elevii care vin in grup organizat, cu scoala”, a mai spus Liti.

Foto: www.facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca, cluj-am.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *