Din oras

Zeci de mii de batrani primesc pachete cu alimente in aceste zile

Zeci de batrani stau la coada, afara. Inauntru nu au voie decat de pe rand, cate doi, trei, maximum patru. Isi strang plasele in maini si calculeaza – in cateva zeci de minute vor pleca acasa mai avuti cu cateva conserve, zahar, ulei si faina. 

Eu am venit pentru mama. Ea nu se poate deplasa, dar puteti vedea, in buletin avem aceeasi adresa”, spune o femeie care isi alege pe spranceana, plasa cu alimente. Unele dintre ele sunt sparte, atentioneaza cei care le distribuie. 

Am descarcat 20 de tone de pachete. Doua ore jumatate am descarcat – 840 de plase”, spune seful centrului pentru varstnici din cartierul Grigorescu. Aici vor ajunge, in urmatoarele zile, peste 2.000 de beneficiari. 

„Vineri a venit prima serie de pachete, 700. In total, cu cele de azi, au venit 1.540. Pana la 2.100, cati beneficiari sunt pe tabele in cartierele Grigorescu si Dambul Round, mai sunt peste 500”, calculeaza acesta grabit. 

Spune ca intreaga munca e facuta de voluntari, batrani care s-au oferit benevol sa ajute la descarcarea si distribuirea alimentelor. Asta desi programul a fost initiat de primarul Emil Boc, iar distributia de pachete de alimente de baza catre persoane din categorii devaforizate din municipiu e organizata de primaria Cluj-Napoca. 

Cea de-a doua etapa a programului de distributie a pachetelor cu alimente oferite de Primaria si Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a demarat luni. Cu aceasta ocazie, vor fi distribuite alimente catre 23.521 de persoane.

In prima etapa a programului, care s-a desfasurat in perioda 27 aprilie – 06 iunie 2015, s-au distribuit alte 23.000 de pachete cu produse alimentare.

Un pachet contine: un litru de ulei de floarea soarelui, un kilogram de faina alba, un kilogram de zahar, un kilogram de orez, o conserva de carne de porc, o conserva de pate si o conserva de carne de vita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *