Din oras

Zeci de mii de batrani primesc pachete cu alimente in aceste zile

Scris de 259

Zeci de batrani stau la coada, afara. Inauntru nu au voie decat de pe rand, cate doi, trei, maximum patru. Isi strang plasele in maini si calculeaza – in cateva zeci de minute vor pleca acasa mai avuti cu cateva conserve, zahar, ulei si faina. 

Eu am venit pentru mama. Ea nu se poate deplasa, dar puteti vedea, in buletin avem aceeasi adresa”, spune o femeie care isi alege pe spranceana, plasa cu alimente. Unele dintre ele sunt sparte, atentioneaza cei care le distribuie. 

Am descarcat 20 de tone de pachete. Doua ore jumatate am descarcat – 840 de plase”, spune seful centrului pentru varstnici din cartierul Grigorescu. Aici vor ajunge, in urmatoarele zile, peste 2.000 de beneficiari. 

„Vineri a venit prima serie de pachete, 700. In total, cu cele de azi, au venit 1.540. Pana la 2.100, cati beneficiari sunt pe tabele in cartierele Grigorescu si Dambul Round, mai sunt peste 500”, calculeaza acesta grabit. 

Spune ca intreaga munca e facuta de voluntari, batrani care s-au oferit benevol sa ajute la descarcarea si distribuirea alimentelor. Asta desi programul a fost initiat de primarul Emil Boc, iar distributia de pachete de alimente de baza catre persoane din categorii devaforizate din municipiu e organizata de primaria Cluj-Napoca. 

Cea de-a doua etapa a programului de distributie a pachetelor cu alimente oferite de Primaria si Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a demarat luni. Cu aceasta ocazie, vor fi distribuite alimente catre 23.521 de persoane.

In prima etapa a programului, care s-a desfasurat in perioda 27 aprilie – 06 iunie 2015, s-au distribuit alte 23.000 de pachete cu produse alimentare.

Un pachet contine: un litru de ulei de floarea soarelui, un kilogram de faina alba, un kilogram de zahar, un kilogram de orez, o conserva de carne de porc, o conserva de pate si o conserva de carne de vita.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 6 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE