PubliNews

World Masters of Grill, la Polus Center

În acest weekend, la Polus Center va avea loc cel mai mare show culinar din România – World Masters of Grill. Aici, maeştri internaţionali în arta grătarelor vor pregăti demonstraţii incendiare şi preparate delicioase, iar gazda evenimentului va fi regele mondial al grătarelor, Chef Robert Rainford. În plus, clujenii sunt invitaţi să participe la competiţia Urban Grill Party, dedicată amatorilor, unde pot cuceri titlul de Grill Master.

În weekendul 10-11 septembrie, maeştri în arta culinară se reunesc la Polus Center, în cea mai mare competiţie gastronomică – World Masters of Grill. Timp de trei zile iubitorii de preparate gătite la grătar şi pasionaţii de gastronomie vor avea întâlnire cu invitaţi de notorietate din România şi străinătate în cadrul show-urilor de grill organizate la faţa locului.

O categorie importantă a evenimentului va fi concursul World Grill Cooking Contest (WGCC) destinat “luptătorilor cu flăcările”. Gazda evenimentului va fi Chef Robert Rainford, Regele Mondial al Grătarelor, maestru în arta culinară, scriitor de specialitate şi profesor la colegiul George Brown din Toronto – Canada. Ediţia din acest an aduce şi o competiţie dedicată amatorilor – Urban Grill Party. Aici, clujenii talentaţi în arta grătarelor, se pot înscrie alături de maxim 5 prieteni în cursa pentru titlul de Grill Master. 

„Invităm toți clujenii și turiștii la un spectacol gastronomic de cea mai înaltă clasă, care va avea loc în perioada 10- 11 septembrie 2016, în parcarea de la Polus Center, într-un spațiu foarte clar delimitat. Gurmanzii, dar și amatorii vor vedea cum se fac cele mai delicioase preparate la grill și vor vedea la lucru cei mai buni chefi din România. Nu vor lipsi demonstrațiile maeștrilor pizzari și cofetari și nici prezentările de vin. Vor fi pregătite mâncăruri tradiționale din Transilvania și Moldova care vor fi oferite spre degustare gratuit, publicului. În ceea ce privește partea de concurs, pentru echidistanță, am decis ca jurizarea să fie făcută de o echipă de specialiști din străinătate, cu o reputație excelentă la nivel internațional” – Dr. Iulia Drăguţ, Preşedinte A.C.E.E.A. – organizator al evenimentului.

Evenimentul organizat de Asociaţia Culturală Est European Alternativ, se va desfăşura după următorul program:

Sâmbată, 10 Septembrie

10,00: Înscrierile în concursul World Masters of Grill;  Înscrierile în concursul Pizza Master Show, categoria pizza clasică;

11,00: Prezentarea echipelor şi a membrilor juriului;

12,00: Startul concursului World Masters of Grill; Demonstraţie Masters of Flames (Ardeal, Dobrogea, Moldova, Banat);  Demonstraţie cu Pastry Chef Dorel Șipoş (tort aniversar);  Demonstraţie Masters of Flames, miel la proţapul Tiger;

13,00: Live Grill Show pe scenă CARMANGERIA MOLDOVAN;  Demonstraţii de fierărie la forjă; Demonstraţii de finger food la standul Euro-Toques & ACEEA;

14,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Vasile Spînu; Degustare de vinuri din gama Crama Cotnari;

15,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Adrian Șipoteanu; Degustare la standul echipei din Dobrogea (peşte din Marea Neagră la grill);

16,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Odeh Abu Elhawa din Israel;  Demonstraţii de Burgers (Nordic);  Degustare la standul echipei din Ardeal (gulaş la ceaun);  Degustare la standul echipei din Moldova (tochitură moldovenească);

17,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Erich Glavica din Croaţia; Demonstraţii de Pizza Gourmet cu Ovidiu Cheabac, Arpad Kerekes, Giulia Apa;

18,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Jyrki Yli-Uotila din Finlanda; Degustare miel la proţap asociat cu vinuri de Cotnari;

19,00: Mega Live Grill Show pe scenă cu Chef Robert Rainford;  Live Grill Show pe scenă cu Chef Foa;

21,00: Concert cu formaţia Nopame;

Duminică, 11 Septembrie

10,00: Înscrierile în concursul Urban Barbeque Show ; Înscrierile în concursul Pizza Master Show, categoria pizza creativă;

11,00: Prezentarea echipelor şi a membrilor juriului;

12,00: Startul concursului Urban Barbeque Show; Demonstraţie Masters of Flames (Ardeal, Dobrogea, Moldova, Banat); Demonstraţie cu Pastry Chef Dorel Șipoş (deserturi de restaurant); Demonstraţie Masters of Flames, carne de porc pe grătarul Goliath;

13,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Marian Popovici; Demonstraţii de fierărie la forjă (grill handmade); Demonstraţii de preparate culinare pentru platouri festive la standul Euro-Toques & ACEEA;

14,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Gigi Fedeleş; Degustare de vinuri din gama Crama Cotnari;

15,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Paul Siserman; Degustare la standul echipei din Dobrogea (peşte din Marea Neagră la grill);

16,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Gabriel Toader; Demonstraţii de Burgers (Nordic); Degustare la standul echipei din Ardeal (ciorbă de porc la ceaun); Degustare la standul echipei din Moldova;

17,00: Live Grill Show pe scenă cu Master Chef Tommy din Polonia; Demonstraţii de Pizza Gourmet şi freestyle cu Ovidiu Cheabac, Arpad Kerekes, Giulia Apa;

18,00: Live Grill Show pe scenă CARMANGERIA MOLDOVAN; Degustare de carne de porc la grătar asociată cu vinuri de Cotnari;

19,00: Concert Ciprian Surugiu; Lansare Grill Nomad By Masters of Flames Culinary Division;

20,00: Ceremonia de premiere a concurenţilor;

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *