Editorial

WC-UL DIN FUNDUL BMW-ULUI

Dacă pui o fundă unui rahat, tot un rahat rămâne, doar că e mai digerabil. La fel, dacă pui o fundă unei țări din fundul Europei, n-o transformi în Germania, doar că miroase mai bine.

România e o țară cu fundă. La oraș, poliția primește BMW-uri cumpărate de la prietenul președintelui, iar la țară e dotată cu WC-uri în fundul curții, cum îi șade bine unui stat membru UE.

„Poliția Botoșani cere oferte de la firme de profil pentru un contract privind achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, în diverse locații de pe raza județului Botoșani. În caietul de sarcini se indică faptul că în cadrul achiziției se dorește confecționarea a șase unități clasice WC, din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități. Ceea ce înseamnă că, practic, vor fi înlocuite toaletele vechi cu unele noi, dar cu aceeași structură.

Întreaga achiziție se ridică la suma de 9.000 de lei și este pentru șase posturi de poliție rurale din județul Botoșani”, scrie botosaneanul.ro.

Tare aia cu „neracordabile la utilități”. Păi merită utilități ajenții de la țară? Să zică mersi că li s-a făcut milă șefilor de ei și vor să le înlocuiască buzile! Puteau să-i lase în continuare să-și facă nevoile în WC-uri vechi, vai mama lor! Așa, se vor duce tot în fundul curții, dar vor intra în toalete din lemn noi, moderne, la standarde de secol 21. Lux și opulență!

Ăia de la oraș se lăfăie în BMW-uri de peste 33.000 de euro bucata, iar cei de la țară se duc la buda din fundul BMW-ului! Păi dacă nu le-a plăcut cartea?

„Reprezentanții Poliției Botoșani susțin că nu s-a luat în calcul nicio clipă varianta construirii unor grupuri sanitare decente și adaptate vremurilor actuale în care, practic, funcționăm, conform cerințelor europene, și avem pretenții asemenea. Iar acest lucru este cauzat de nealocarea resurselor financiare pentru infrastructura care susține activitatea Poliției. În județul Botoșani sunt funcționale 71 de sedii de poliție rurale și aproape toate au toalete în fundul curții. Sunt, practic, construcții din lemn neracordate la utilități și care, mai ales pe timpul verii, emană un miros pestilențial”, mai scrie botosaneanul.ro.

Cine-o fi de vină pentru subfinanțarea Poliției?

Sper că n-o să ziceți că ministrul plagiator al Internelor, Lucian Bode. N-are el treabă cu Poliția!

În 2021, aflat chiar în vizită la Botoșani, Lucian Bode a îmbrăcat uniforma de agent constatator și CONSTATA acest „handicap” al Poliției, la nivel național. Peste 1.000 de sedii de poliție aveau toaleta în curte, în 2021.

Oare care o fi situația în 2023, dacă numai în județul Botoșani doar șase sedii din 71 nu au toaleta în curte?

Înclin să cred că situația e înfundată, la fel ca doctoratul lui Lucian Bode.

Dar să revenim la caietul de sarcini pentru WC-urile din fundul Botoșaniului: șase unități clasice WC, din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități.

Oare n-are Klaus Iohannis un prieten care produce FIX unități clasice WC, din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități?

Da’ oare n-are președintele Iohannis un prieten cu o firmă de vidanjare, care să asigure mentenanța „toaletelor” de poliție din fundul țării?

Da’ niște odorizante de WC nu vinde vreun prieten de-ai președintelui? Vine vara și să nu stea bieții polițiști de la țară în mirosul ăla.

Oricum, nicio aromă de lavandă nu poate acoperi duhoarea de hazna de la Cotroceni.