Din oras

Vrednic Revnic. Un cioban din Cluj reuseste ce nu poate un cluster intreg: exporta in China 100.000 de oi

Cornel Revnic, fermier din Ciurila, si-a creat o piata de desfacere internationala si isi vinde oile in China. Potrivit contractului incheiat acum putin timp, in urma unei vizite a afaceristului in China, latifundiarul din Ciurila exporta, din august, 15 rase pe care le creste, printre care si mielul de carne Transilvan.

“Am fost in China si am semnat un contract. Vom trimite 100.000 de oi. Prima transa va fi in august. Eu am 15 rase, cu tot cu miel Transilvan si trimit din toate. Pe toate le cresc numai pentru export”, a spus Cornel Revnic pentru Ziar de Cluj.

Latifundiarul din Ciurila a precizat ca exportul se realizeaza dupa ce a stabilit o serie de contacte cu oamenii de afaceri din China, in urma unei vizite personale acolo.

“Nu va pot da mai multe detalii pentru ca asa mi-a cerut investitorul de acolo, care e mai rezervat. Eu trimit doar rase de miei de carne, ca numai din acestia am”, a continuat Revnic.

Un kilogram de carne de miel va ajunge in China cu un pret care se situeaza intre 3 si 7 euro/kilogram.

Miei din Cluj si in Dubai si Rusia

Afacerile cu mioare ale lui Revnic nu se opresc in China. Potrivit fermierului clujean, afacerea de export continua si in restul Asiei.

“Nu sunt doar eu singur. Suntem mai multi fermieri din Romania. Pe viitor o sa export si in Rusia si Dubai carne de miel”, a continuar Cornel Revnic.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, aflat intr-o vizita de lucru in China, la sfarsitul lunii martie, Romania urmeaza sa exporte, in total, 500.000 de capete de ovine.

“I-am propus domnului vicepremier sa extindem exportul in domeniul produselor alimentare si la carnea de ovine, la lapte si produse din lapte. Domnul vicepremier a spus ca, in ceea ce priveste carrnea de ovine, dumnealor sunt dispusi sa incepem imediat procedurile necesare pentru a se realiza acest export.”, a spus Dragnea, dupa intalnirea de la Beijing cu omologul sau chinez Zhang Gaoli.

Cornel Revnic, cunoscut drept “latifundiarul din Ciurila”, a spus, in 2013, ca ofera cultului penticostal 4 hectare de teren gratuit si alte 6 hectare la pret de un euro pe metru patrat, pentru ridicarea campusului universitar, anuntat initial ca se va construi in comuna Floresti.

Foto: evz.ro, mercador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *