Din oras

Voluntarii corporatisti au amenajat gradina Clinicii de Psihiatrie Infantila din Cluj

Team bulding pentru o cauza comunitara, la Cluj-Napoca. 26 de voluntari din Cluj amenajeaza astazi, de Ziua Internationala a Voluntarului Corporatist, curtea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica. 

Inarmati cu sape, manusi, clesti, ciocane si aparate de tuns iarba, voluntarii coordonati de Centrul de Voluntariat din Cluj-Napoca s-au apucat de treaba de cu dimineata, alaturi de voluntarii corporatisti de la MDM Group. Impreuna, au tuns gazonul, au amenajat gardul cu policarbonat, ca sa le asigure intimitate pacientilor care se trateaza in Clinica de Psihiatrie Infantila din Cluj-Napoca.

Tinerii au curatat gradina, au dat copacii cu var, au revopsit portile de handbal ale clinicii, au facut un rondou de flori si au aratat ca se poate: au marcat “Give and Gain Day”, Ziua Internationala a Voluntarului Corporatist in care companiile isi aduc contributia in comunitate.

“Vrem sa demonstram ca si companiile isi dizloca, efectiv, personalul care nu merge la serviciu astazi ci munceste aici. MDM Group are 11 angajati care astazi vor munci aici. (…) E important. Sunt companii care aleg ca 11 angajati, un numar mare de angajati sa nu faca profit in ziua respectiva ci sa faca altceva. E o forma prin care arata ca le pasa de comunitate. Nu doar spunand, nu doar donand, ci, pur si simplu muncind o zi in folosul comunitatii cu implicare foarte evidenta, foarte clara, palpabila. Nu e foarte frecvent, insa incepe sa se intample si la Cluj-Napoca. E si asta o miscare”, a spus Nicoleta Racolta, coordonatorul Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN).

Vorbeste clar si arata ca desi nu e extrem de frecvent ca firmele sa aleaga sa participe cu propriii angajati la actiuni de voluntariat, astfel de inceputuri merita sa fie salutate. In jur, misuna toti cei 26 de voluntari.

Curatenie de primavara 3 in 1

Daca firmele nu-si aduc contributia pentru dezvoltarea comunitatii locale inseamna ca degeaba faci bani si atunci este logic ca e nevoie si trebuie sa dam un exemplu pentru a dezvolta astfel de activitati pentru comunitate, pentru ca noi ne miscam in aceasta comunitate si trebuie sa ne aducem un aport si social nu numai financiar pentru comunitatea in care ne aflam, crede managerul general al companiei care astazi a ales sa amenajeze curtea spitalului pentru copii.

“Sponsorizarile sunt, de cele mai multe ori, depersonalizate si nu creeaza exemple de urmat. Activitatile acestea de voluntariat creeaza exemple de urmat si creeaza si o activitate de adeziune a colectivului, este chiar ca un team building. Am venit cu 10 angajati si avem, déjà, o mare problema: colegii care au ramas la birou s-au suparat. Majoritatea ar fi vrut sa vina. Suntem o echipa de 23 de colegi si 13 au ramas la birou si este foarte frustrant pentru cei care au vrut sa vina si nu au putut sa vina”, a spus Dan Muresan, manager general, MDM Financiar Group.

Firma e una din putinele din Cluj care intelege ideea voluntariatului. Si anul trecut compania a participat activ la Ziua Internationala a Voluntariatului Corporatist. Voluntarii au gatit pentru persoanele fara adapost, din zona Real, la Prison Fellowship.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *