In vizor

Voiculescu a găsit Acarul Păun în problema întârzierii plății medicilor din centrele de vaccinare. Dar e varză legislativă și nu știe că ministrul răspunde pentru faptele celui incriminat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că există o întârziere la plata medicilor din centrele de vaccinare, cauzată de neîndeplinirea sarcinilor de către un funcţionar public din minister, afirmând că plăţile au început deja să se facă. Însă, potrivit art. 1373 Cod Civil, ministrul poate fi tras la răspundere pentru faptele funcţionatului.

„Banii au fost ceruţi de la Ministerul Finanţelor, e adevărat că abia ieri şi plăţile au început deja să se facă, respectiv mâine se vor continua plăţile către Direcţiile de sănătate publică”, a precizat Voiculescu, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce abia luni au fost ceruţi aceşti bani, Voiculescu a spus că nu este atribuţia ministrului.

„Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, în Ministerul Sănătăţii am evaluat care au fost cauzele întârzierii şi întârzierile au fost de câteva zile”, a menţionat Vlad Voiculescu, adăugând că vina aparţine unui funcţionar public din cadrul Ministerului.

El a mai spus că acesta este încă în funcţie, menţionând că „legea funcţionarilor publici este relativ clară că nu pot fi luate măsuri de pe o zi pe alta”.

„Şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează şi nu de ieri, de astăzi. Câteodată există întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe aceste întârzieri”, a mai spus ministrul.

Întrebat ce trebuia să facă funcţionarul, Voiculescu a răspuns: „Să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *