Editorial

Voi de ce nu mergeți cu autobuzul, ipocriților? Când vedem funcționarii din primărie pe M31?

Avem o problemă reală cu traficul în Cluj-Napoca, nimic nou. Nimic de făcut. Ba da, ar fi multe de făcut, doar că nu are cine să le facă. 

Pe termen lung, vom avea metrou, centură (peste 150 de ani). În prezent, singura „alternativă” la mașină e autobuzul (sau troleibuzul). Suntem încurajați agresiv de către primar, de către viceprimar, de către factorii de decizie din oraș, să luăm autobuzul, să mergem cu autobuzul, să gustăm din fericirea CTP. E super șmecher și super performant. 

Atât de performant că prefer să merg pe jos din Baciu până în centrul Clujului, în fiecare zi. Motivele ar fi destule: 

1. Autobuzul vine foarte greu, niciodată nu se respectă un anumit program, riscul de a întârzia la lucru e mare. Normal, autobuzele se blochează în trafic și nu pot respecta un program clar. La întoarcere se creează o coadă de 10 kilometri unde se avansează cate 100 de metri în 10 minute. 

2. Autobuzele sunt pline la ore de vârf. Nu știu câți ați avut norocul de a circula cu noile autobuze Mercedes, cele electrice. Sunt atât de înguste că am senzația că cei de la Mercedes ne-au prostit și ne-au vândut autobuze pentru copii de grădiniță. Adaugă 50 de oameni și te sufoci.

3. Autobuzele mor în trafic. Când ajungi pe Horea, sau în orice altă zonă circulată a orașului, efectiv pierzi zeci de minute pe 1 kilometru. E imposibil de circulat în așa condiții. 

4. Sistemul de plată e absolut infect și dă rateuri mai mereu. Vrei să plătești cu cardul? Poate ai o surpriză neplăcută să fii taxat mai mult decât e prețul biletului. Vrei să comanzi prin SMS? Sistemul de SMS funcționează doar când vrea el! Trimiți SMS, nu primești răspuns, sau primești răspuns peste 1 oră. Sau pățești ca tânărul care a plătit 120 de euro pentru un bilet, așa cum scria Actual de Cluj! Vrei să plătești poate la „aparat”? A încercat o domnișoară ieri în fața mea să plătească un astfel de bilet cu cardul, a rămas fără bilet. Gradul de încredere în infrastructura CTP e ZERO! ZERO! 

În așa condiții, să ne mirăm că mai marii conducători ai orașului ocolesc mijloacele de transport în comun? Că ne trimit doar pe noi, fraierii, să ne consumăm nervii și sănătatea cu autobuzele lor? Când l-ați văzut voi pe Emil Boc pe autobuz, exceptând momentele penibile când e filmat contra cost de te miri ce televiziune? Cum să ai atâta tupeu să urli la cetățenii Clujului, să îi cerți că nu folosesc autobuzul, când tu și armata ta de funcționari publici (or fi și excepții) abuzați de mașină? 

Locuitorii Clujului sunt cobaii voștri? Cetățeni de mâna a 2-a? Grijă mare băieți, că începe lumea să se sature de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *