In vizor

Vlad Voiculescu, acuzații grave la adresa ministrului Florian Bodog: Nu doar că nu ia nicio măsură pentru a opri abuzurile și crimele…dar face exact pe dos! Cum se face alocarea organelor în LUMEA PSD-ALDE

Scris de 628

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, audiat ca martor în dosarul celebrului chirurg Mihai Lucan, acuză conducerea PSD-ALDE că ridică infracționalitatea la rang de lege în ceea ce privește transplantul de organe. Vlad Voiculescu a făcut câteva dezvăluiri șocante pe rețeaua de socializare despre actualul Ministru al Sănătății, Florian Bodog, pe care îl acuză de complicitate la abuzuri și crime. Vă redăm integral textul.

,,SFIDAREA SUPREMĂ
În timp ce o țară întreagă este oripilată de fărădelegile domnului Lucan, de modul în care viața pacienților depindea de toanele și de pofta de îmbogățire a acestuia, domnul Bodog, ministrul Sănătății de mai bine de 12 luni, nu doar că nu ia nicio măsură pentru a opri abuzurile și crimele… dar face exact pe dos!
Conform noii propuneri de Lege privind transplantul uman propusă de echipa domnului Bodog și de echipa Zota-Deac de la ANT, FĂRĂDELEGEA DEVINE LEGE!!!

CUM SE FACE ALOCAREA ORGANELOR ÎN LUMEA PSD-ALDE

Alocarea devine în mod legal privilegiul șefului echipei chirurgicale… care va avea, de data asta cu legea în mână, drept de viață și de moarte asupra pacienților săi, fără să fie ținut de absolut nicio regulă.
Formularea exactă: 
“Art. 57, alin. (2) Alegerea receptorului aparține șefului echipei chirurgicale care efectuează procedura de transplant uman, după consultarea cu ceilalți specialiști implicați.”

CUM SE FACE ALOCAREA ORGANELOR ÎN LUMEA CIVILIZATĂ

Să luăm modelul Eurotransplant – organizația internațională în care România a fost invitată în repetate rânduri, invitație refuzată de tot atâtea ori de șefii transplantului de la noi.
De îndată ce un donator devine disponibil în zona Eurotransplant, laboratorul cel mai apropiat determină grupa de sânge al donatorului și caracteristicile țesutului.

Toate informațiile relevante (medicale) despre donator, precum și informații despre organele specifice sunt transferate în baza de date Eurotransplant. Eurotransplant generează o listă de potrivire pentru fiecare organ. Lista de potriviri este generată de un algoritm computerizat care ia în considerare toate criteriile medicale și etice.
Sistemul de alocare este:
1. OBIECTIV: lista de alocare este aceeași, indiferent de biroul care face alocarea
2. REPRODUCTIBIL: aceeași întrebare va duce întotdeauna la același răspuns
3. TRANSPARENT: fiecare etapă a procesului este transparentă
4. VALID: sistemul se bazează pe criterii medicale și etice, care sunt susținute prin consens în cadrul comunității de transplant.
Alocarea se bazează pe două principii generale:
1. Rezultatul așteptat
2. Urgența (determinată de experți într-un mod obiectiv și transparent)

REGULA GENERALĂ: toate organele de la donator dintr-un stat membru Eurotransplant vor fi transplantate in acea țară dacă există donatori compatibili. Doar în cazul în care nu există donator disponibili în acea țară, organele sunt direcționate către centre de transplant din alte state member Eurotransplant.
Mai multe detalii aici: , a scris Vlad Voiculescu pe facebook.

Propunerea legislativă poate fi citită aici. 

Fostul ministru al Sănătății a fost audiat luni de procurorii DIICOT București ca martor în dosarul lui Mihai Lucan. Vlad Voiculescu le-a declarat jurnaliștilor după audieri că a existat un interes al celor care se ocupă cu transplantul de organe să nu existe reguli clare și că cele existente au fost „încălcate într-un mod flagrant”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 36 mins PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 47 mins Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 1 hour Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 3 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 3 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE