Rautacisme

Viziunea „funăriei” lui Boc despre cum trebuie să arate un loc de joacă pentru copii. Ghenele de gunoi sunt bonus: învaţă copiii şi biologie

„A început „ofensiva verde” în Cluj-Napoca. 132 de arbori de talie mare au fost plantați pe noul drum care face legătura cu Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC). În această primăvară vor fi plantați 1425 de arbori cu balot mare la rădăcină din specii precum aces, tilia, platanus sau rubinia. Locurile de joacă din oraș vor fi umbrite de 400 de arbori. De asemenea, 1335 de arbuști vor fi plantați în spațiile verzi ale școlilor și grădinițelor, în parcuri și pe aliniamentele stradale”, scria prin luna aprilie a acestui an Emil Boc pe Facebook. 

Şi ca să nu rămână cu „verdele” inutil, acum două zile anunţa, prin Direcția Ecologie Urbană și spații verzi, Serviciul Spații verzi că, pe întreaga perioadă a verii (01.07.2022 – 30.09.2022), va moderniza spaţii şi locuri de joacă pentru copii (nu el, firmele de casă ale municipalităţii), aceştia (copiii), urmând să se joace pe unde vor apuca.

Noi le recomandăn părinţilor să nu fie trişti, mai bine îşi duc copiii departe de oraş decât să-i lase să se joace în ceea ce consideră Emil Boc şi gaşca de sinecurişti încuibată în jurul său că ar fi loc de joacă „amenajat”. Acesta este un exemplu de pe strada Dorobanţilor 105, făcut în locul unui bazin demolat – ceea ce desigur, deja a fost prea mult pentru municipalitate: să asculte ce au rugat cetăţenii să se facă şi să execute cu bun simţ ceva.

În fotografia de mai sus se poate observa „ofensiva verde” a lui Emil Boc. Şi, ca de obicei, locul de joacă e lângă ghena de gunoi. Mai găsesc şi copiii câte un animălul pe acolo, să le fie companie la joacă.

„Ofensiva verde”: „Cu griul în sus”. Că, vorba aia, „piatra, piatră, că e piatră, o calcă copilul şi-i crapă, pielea călcâiului, buba genunchiului…

Vom vizita şi restul locurilor de joacă făcute de municipalitate şi trecute în reamenajare/modernizare. Până atunci vă invităm să le vedeţi pe cele despre care am scris deja cum s-au „modernizat”.

CITIŢI (e şi ci poze): „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”