Din oras

Viziunea eco-friendly a Primăriei Cluj-Napoca pe dezvoltare-mobilitate-digitalizare: „Să vedem pădurea și să nu ne-mpiedicăm la fiecare copac în parte. Esența este viziunea mare!”

Scris de 181

Știm cum va arăta Clujul în următorul deceniu, dar nu știm cum vom face față traficului de mâine.

Rolul unei strategii este să ofere o viziune, apreciază primarul Emil Boc, reconsiderându-l pe filosoful stoic Seneca: „Așa cum am spus, citându-l pe Seneca, atunci când te afli pe mare, important e să știi spre ce port te-ndrepți”, a susținut edilul Emil Boc în ședința de Consiliu local de marți. Acesta a explicat în ce constă așa-numita viziune a instituției pe care o coordonează, realizând o ilustrație cât se poate de eco-friendly.

„Nimic în lumea asta n-a existat fără o viziune”, a menționat edilul Clujului în cadrul monologului dedicat strategiei de dezvoltare clujene pentru următorul deceniu. 

Știm cum va arăta Clujul în 10 ani, dar nu știm cum vom circula mâine

„Să nu așteptați ca strategiile să rezolve problemele operaționale punctuale. Așa cum avem tentația de fiecare dată”, a mai adăugat Emil Boc. 

Dacă viziune nu e, metrou nu e…

„Avem această capacitate de a vâsli în aceeași direcție să ajungem în acel port? Despre asta este vorba și sper ca aceste viziuni să fie înțelese în această manieră și nu într-o manieră strict de tehnicalitate, dacă am pus un kilometru în plus sau în minus, dacă am pus un euro în plus sau în minus, dacă nu corespunde tabelul de la pagina 2 cu tabelul de la pagina 18.

Sunt și acestea importante, dar să nu pierdeți, așa cum v-am spus de fiecare dată, esențialul”, s-a adresat consilierilor locali primarul Emil Boc. 

„Să vedem pădurea și să nu ne-mpiedicăm la fiecare copac în parte. 

Copacul, fiecare, face parte din pădure, dar esența este, repet, viziunea mare!”, a monologat Emil Boc pe seama celor trei strategii ce urmau să fie votate de consilierii locali. 

CITEȘTE ȘI: Strategia de dezvoltare urbană a Clujului pe următorii 10 ani a fost aprobată. Emil Boc a îndemnat la menținerea parteneriatului local de guvernare: „Să uităm lucrurile care ne dezbină…”

„Noi avem avantajul acesta la Cluj că avem un public educat care înțelege mult mai mult decât în altă parte a țării, și prin asta, noi, cei care reprezentăm, împreună cu dumneavoastră, societatea civilă, trebuie să fim factorii care să tragem înainte, în direcția sănătoasă și de mobilitate alternativă”, consideră Emil Boc. 

„Orice proces de transformare trebuie să-l facem împreună cu oamenii. Iar dacă ei nu înețeleg că este pentru ei, și ei înțeleg că este doar o chestiune elitistă, susținută de trei experți care vorbesc fără să aibă contact cu realitatea, nici o măsură nu e sustenabilă.

Trebuie să găsim acel echilibru în care, împreună cu oamenii să mergem în această direcție asumându-ne politici publice, dar în același timp ele să fie sustenabile”, a comentat Emil Boc pe seama însemnătății strategiilor adoptate de Consiliul local. 

Trei strategii mari și late au fost votate în Consiliul local 

Proiect de hotărâre nr. 1

Privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030 –  a trecut cu 19 voturi „pentru” și 7 abțineri.

Proiectul de hotărâre nr 2 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu localde marți, Privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), pentru perioada 2021-2030 – a trecut cu 19 voturi „pentru”, 6 abțineri și 1 vot „împotrivă”.

Proiect de hotărâre nr 3

Privind aprobarea Strategiei de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca – a trecut cu 25 de voturi „pentru” și 1 abținere. ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins Rautacisme
  Sabin Sarmas – dusmanul Clujului. A muscat mana lui Boc si s-a dat cu securistii de la STS, inclusiv in problema cloud-ului!
 • Acum 4 hours In vizor
  PÂNĂ CÂND OSĂ NE MAI MINTĂ BOC, CA PE ULTIMII OAMENI? Criza gunoaielor pândește din umbră: Supercom n-a primit încă ordinul de începere a contractului pentru că nu îndeplinește obligațiile asumate
 • Acum 4 hours Eveniment
  TÂLHAR LA 27 de ani: A fost arestat preventiv după ce a agresat o femeie de 96 de ani şi i-a furat trei tablouri. A fost recuperat unul dintre tablouri
 • Acum 7 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 8 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 9 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 20 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 1 day Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 1 day Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 2 days Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE