Eveniment

Vitezoman de 19 ani, prins pe A3 cu 238 km/h, a fugit de polițiștii clujeni

Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă A3 – Turda-Borș i-au reținut permisul de conducere, pentru 240 de zile, unui tânăr care circula cu 238 Km/h, pe Autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 12.30, un conducător auto de 19 ani, din județul Satu-Mare, care se deplasa pe Autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu a fost depistat de polițiști și înregistrat cu aparatul radar, circulând cu viteza de 238 km/h.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu a respectat indicațiile, continuându-și deplasarea.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului, fără a se reuși oprirea acestuia. Pe timpul urmăririi, conducătorul autoturismului a circulat pe banda de urgență pentru a devansa alte autovehicule aflate pe sensul său de mers.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Satu Mare, conducătorul autoturismului a fost identificat, iar ulterior invitat la sediul biroului, unde s-a prezentat în cursul după-amiezii.

Astfel, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă totală de 4.785 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 240 de zile.

Testarea acestuia cu aparatele drugtest și etilotest au indicat rezultate negative.