In vizor

Vitacom se mută din Bună Ziua pentru a face loc unui proiect imobiliar

Scris de 201

Planul Urbanistic Zonal ce prevede construcția unui ansamblu de imobile în Bună Ziua, pe terenul unde se află în prezent hale, depozite și birouri aparținând Vitacom, se află din nou pe masa Comisiei de Urbanism. Proiectul a fost discutat pentru prima dată în luna august, în cadrul unei ședințe online.

Fondatorul companiei, Vasile Vita, anunța la finalul anului trecut că va muta depozitul în Apahida, iar în Bună Ziua va dezvolta un proiect imobiliar. 

“Oferte pentru teren am multe, dar acum doi ani am demarat un plan urbanistic zonal pentru a schimba destinația terenului în zonă rezidențială. Suntem la început, am obținut avizul de oportunitate. Vrem să ridicăm un ansamblu rezidențial, iar la stradă va fi un imobil cu servicii sau birouri”; a declarat Vita anul trecut la un post de radio local.

Ansambluri de locuințe cu patru sau două etaje

În proiectul inițial erau prevăzute 6 imobile cu șase și patru etaje în care să fie amenajate spații mixte și locuințe sociale. Proiectul a fost contestat de vecinii care locuiesc pe strada Camil Petrescu în locuințe unifamiliale care au fost ridicate tot de Vasile Vita. Atât ei cât și vecinii de pe strada Pompiliu Teodor au reclamat traficul infernal care va rezulta în urma celor peste 100 de noi apartamente ce urmează să fie edificate. 

Atât arhitecții cât și vecinii au considerat că proiectul se încadrează la categoria blocuri între case, astfel că arhitectul șef al municipiului Daniel Pop a făcut unele indicații pentru proiectanți. Acesta le-a transmis să reducă regimul de înălțime al construcțiilor, astfel încât blocul aflat la strada Bună Ziua să aibă o înălțime de P+4 iar cele aflate în spate o înălțime de P+2, fără mansarde și cu terasă la ultimul etaj. 

În PUZ-ul ce urmează să fie discutat la următoarea ședință de urbanism proiectanții au propus edificarea unui imobil (1-3S)+D+P+4E+Er+Et Sc cu 89 de apartamente și a alte cinci imobile (1-2S)+P+2E+Er+Et S.

Se propune amplasarea la frontul străzii a un imobil mixt cu locuințe colective la etajele superioare, spațiu comercial la demisol, spații tehnice și parcare la nivelul subsolurilor și 5 imobile de locuințe colective cu amenajările aferente. Imobilul mixt va avea accese pietonale separate pentru spațiul comercial și locuințe. 

Se propune realizarea unui acces exclusiv pietonal din strada Bună Ziua iar accesele auto și pietonale pe parcelele propuse se realizează din strada Camil Petrescu.

În vederea modernizării circulației din zona și a fluidizării traficului se propune realizarea unui drum cu dublu sens conform profilului stradal din planșa de reglementari, în zona străzii Camil Petrescu, confirm avizului comisiei de trafic, cu lățimea de 12.00 m. Pentru aceasta se propune cedarea unei suprafețe de teren din terenurile care fac obiectul prezentei documentații. Împrejurul construcțiilor se va realiza un trotuar cu lățime variabilă. 

Pentru fiecare parcela, la frontul străzii, se va amenaja un loc pentru pubele în vederea colectării resturilor menajere. În total, pe amplasament se vor amenaja în subsoluri un număr de 250 locuri de parcare, respectând regula: 1 loc de parcare / apartament până la 100 mp utili + 1 loc de parcare la fiecare 35 mp suprafața de vânzare spațiu comercial).

Timp de cinci ani proiectele imobiliare din Bună Ziua au fost blocate deoarece traficul nu mai putea fi preluat de strada Bună Ziua. După ce au fost permise zeci de construcții cu mii de apartamente, Primăria a realizat că zona se va bloca din cauza traficului. A urmat apoi modernizarea străzii Bună Ziua, astfel că și proiectele imobiliare urmează să se deblocheze. Municipalitatea însă trebuia să prevadă această situație înainte de a aproba proiecte imobiliare pe bandă rulantă, cu străzi înguste, fără trotuare.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Justitie
  JUSTIȚIE DE DRAGUL PENSIEI SPECIALE: Delia Purice, de la Curtea de Apel Cluj, se cere în pensie
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre mandatele președintelui Iohannis: ”Au fost ani de zile pierduți din cauza unor ranchiune, discuții politice și a unor decizii”
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Sabin Sarmas – dusmanul Clujului. A muscat mana lui Boc si s-a dat cu securistii de la STS, inclusiv in problema cloud-ului!
 • Acum 9 hours In vizor
  PÂNĂ CÂND OSĂ NE MAI MINTĂ BOC, CA PE ULTIMII OAMENI? Criza gunoaielor pândește din umbră: Supercom n-a primit încă ordinul de începere a contractului pentru că nu îndeplinește obligațiile asumate
 • Acum 9 hours Eveniment
  TÂLHAR LA 27 de ani: A fost arestat preventiv după ce a agresat o femeie de 96 de ani şi i-a furat trei tablouri. A fost recuperat unul dintre tablouri
 • Acum 12 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 13 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 15 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 1 day Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 2 days Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 2 days Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE