PubliNews

Vita Wagyu, o experienta culinara aparte

Cand iti doresti sa mananci ceva cu adevarat deosebit, nu prea stii incotro sa te indrepti. Majoritatea restaurantelor au cam aceleasi preparate in meniu, in diferite combinatii.

Ceva cu adevarat diferit este vita Wagyu. Nu e doar carne de vita. Este o experienta culinara greu de egalat, si foarte greu de depasit, mai ales pentru cei care consuma frecvent carne de vita.

De ce este speciala aceasta carne de vita? Pentru calitatile ei culinare, fiind considerata o delicatesa la nivel mondial. Totodata pentru raritatea ei pe piata locala. 

Da, vita Wagyu se gaseste in foarte putin locatii, la noi in tara. Iar una din foarte putinele din Transilvania este restaurantul hotelului Meridian.

Cu ce se diferentiaza Wagyu de alte vite? Wagyu este o rasa de vaca originara din Japonia, fiind una foarte predispusa genetic in a produce o mare cantitate de grasimi nesaturate. Carnea provenita de la aceste bovine este foarte cunoscuta pentru aspectul marmorat, calitatea si gustul incontestabil al acesteia. Carnea de vita Wagyu este intens marmorata cu grasime, continand un procent mai mare de acizi grasi Omega-3 si Omega-6 decat o carne de vita obisnuita. Si modul de crestere a acestor vite difera, ele fiind hranite cu cereale fara adaos de hormoni, iar zilnic consuma in jur de 3 litri de bere si li se face masaj. Astfel se realizeaza o distributie uniforma a grasimii intramusculare. 

„Carnea de Wagyu se tine la maturare circa 3 luni. Gradele de marmorare sunt catalogate intre 1 si 12, cea din urma ajungand sa coste si 8.000 euro/kg. In restaurantul Meridian folosim carnea de Wagyu cu grad de marmorare 6”, precizeaza reprezentantul restaurantului.

Pentru meniul restaurantului Meridian au fost alese trei produse, considerate cele mai gustoase si uzuale ca si consum, respectiv Rib Eye, Sirloin si Tenderloin  Sunt preparate grill, recomandate a se consuma in sange sau medium, impreuna cu 3 tipuri de sare atent selectionate.  

Timpul de preparare este intre 6 si 12 minute. Recomandarea chefului e sa se consume preparata in sange sau mediu, cum de altfel se mananca carnea de vita.  Astfel consumata se evidentiaza mult mai mult gustul si fragezimea ei

In general, consumatorii  de carne de vita, cunoscatorii, o apreciaza la adevarata sa valoare. Insa vita Wagyu poate cuceri pe oricine cu gustul sau inconfundabil. Pentru a completa un pranz sau o cina, este recomandat a se alege un vin rosu, fructat, cu o aciditate mai ridicata. „Noi recomandam Cabernet Sauvignon sau Malbec, dar in final este alegerea clientului ce vin doreste sa savureze”, puncteaza reprezentantul restaurantului Meridian.

Evident, si locatia conteaza, pentru a avea o experienta culinara completa. Iar eleganta, intimitatea si serviciile ireprosabile de care aveti parte in restaurantul Meridian se ridica la nivelul asteptarilor celor mai inalte standarde.

Daca v-am facut pofta, puteti face chiar acum o rezervare la restaurantul Meridian, situat pe Calea Turzii nr. 62, la tel./fax: 0264 450 400,   0743130000. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *