Sport

Visul lui Ţenter, înainte de semifinala cu Oradea: “Ar fi frumoasă pentru fani o calificare în Polivalentă. Vrem să scriem istorie aici”

Scris de 212

Antrenorul U-BT Cluj, Marcel Ţenter, priveşte cu încredere confruntarea din semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu CSM Oradea şi speră la o calificare în faţa propriilor fani.

Tehnicianul sub bagheta căruia U-BT reuşea să obţină titlul de campioană în 2011, întrerupând seria icredibilă de titluri ale Asesoft-ului Ploieşti, se aşteaptă la o confruntare strânsă cu Oradea, echipă dornică de revanşă după ce clujenii au învins-o în prorpriul fief, acum două săptămâni, în finala Cupei României.

Confruntarea debutează miercuri, 4 mai, la Oradea.

“Nu este nevoie de sete de revanșă între aceste două echipe pentru a asigura intensitate și dorință maximă în abordarea seriei. Suntem două echipe serioase, dornice de performanță și exact pentru asta ne-am pregătit întreg sezonul, așa că sunt convins că vor fi încleștări adevărate. Vom aborda fiecare meci la victorie, așa cum facem de obicei, cunoaștem bine adversarul și știm de ce este în stare, însă nu ne sperie nimic. Vrem să tranșăm seria în favoarea noastră!”, a declarat Marcel Ţenter, pentru Cjsport.ro.

Calificare în faţa propriilor fani

Pe Marcel Țenter nu îl sperie perspectiva tranșării disputei doar în meciul decisiv, la Oradea, dar a mărturisit că ar fi extraordinar ca formaţia clujeană să obţină calificarea în finală chiar în faţa propriilor fani, cu atât mai mult cu cât meciurile se vor juca în Sala Polivalentă, cu o capacitate de peste 7.000 de locuri.

„Este importantă orice zi în plus de refacere și de pregătire a următoarelor meciuri. În rest, nu are nicio importanță unde jucăm, am arătat că putem învinge în săli ostile, dar am dovedit și că putem canaliza energia dată de publicul propriu. Sigur, pentru fanii noștri, ar fi frumoasă o calificare în finală obținută în Polivalentă, este momentul să umplem această sală și să o facem să intre în memoria colectivă a tuturor fanilor ca un loc în care scriem istorie”, a declarat Marcel Ţenter.

Cum se pot califica “acasă”

Pentru a obţine calificarea în faţa propriilor fani, Clujul trebuie să smulgă cel puţin o victorie în primele 2 meciuri din deplasare, de la Oradea, pe 4 şi 6 mai. Confruntarea se mută apoi la Cluj, pe 11 şi 13 mai. Dacă niciuna din formaţii nu va atinge borna de 3 victorii în total, jocul decisiv se va disputa la Oradea, echipă mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

Ultima amintire a Clujului la Oradea este una extrem de pozitivă, reuşind calificarea în finala Final Four-ului Cupei României şi adjudecarea trofeului, după ce a învins echipa gazdă a turneului, CSM Oradea.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE