Sport

Visul lui Ţenter, înainte de semifinala cu Oradea: “Ar fi frumoasă pentru fani o calificare în Polivalentă. Vrem să scriem istorie aici”

Antrenorul U-BT Cluj, Marcel Ţenter, priveşte cu încredere confruntarea din semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu CSM Oradea şi speră la o calificare în faţa propriilor fani.

Tehnicianul sub bagheta căruia U-BT reuşea să obţină titlul de campioană în 2011, întrerupând seria icredibilă de titluri ale Asesoft-ului Ploieşti, se aşteaptă la o confruntare strânsă cu Oradea, echipă dornică de revanşă după ce clujenii au învins-o în prorpriul fief, acum două săptămâni, în finala Cupei României.

Confruntarea debutează miercuri, 4 mai, la Oradea.

“Nu este nevoie de sete de revanșă între aceste două echipe pentru a asigura intensitate și dorință maximă în abordarea seriei. Suntem două echipe serioase, dornice de performanță și exact pentru asta ne-am pregătit întreg sezonul, așa că sunt convins că vor fi încleștări adevărate. Vom aborda fiecare meci la victorie, așa cum facem de obicei, cunoaștem bine adversarul și știm de ce este în stare, însă nu ne sperie nimic. Vrem să tranșăm seria în favoarea noastră!”, a declarat Marcel Ţenter, pentru Cjsport.ro.

Calificare în faţa propriilor fani

Pe Marcel Țenter nu îl sperie perspectiva tranșării disputei doar în meciul decisiv, la Oradea, dar a mărturisit că ar fi extraordinar ca formaţia clujeană să obţină calificarea în finală chiar în faţa propriilor fani, cu atât mai mult cu cât meciurile se vor juca în Sala Polivalentă, cu o capacitate de peste 7.000 de locuri.

„Este importantă orice zi în plus de refacere și de pregătire a următoarelor meciuri. În rest, nu are nicio importanță unde jucăm, am arătat că putem învinge în săli ostile, dar am dovedit și că putem canaliza energia dată de publicul propriu. Sigur, pentru fanii noștri, ar fi frumoasă o calificare în finală obținută în Polivalentă, este momentul să umplem această sală și să o facem să intre în memoria colectivă a tuturor fanilor ca un loc în care scriem istorie”, a declarat Marcel Ţenter.

Cum se pot califica “acasă”

Pentru a obţine calificarea în faţa propriilor fani, Clujul trebuie să smulgă cel puţin o victorie în primele 2 meciuri din deplasare, de la Oradea, pe 4 şi 6 mai. Confruntarea se mută apoi la Cluj, pe 11 şi 13 mai. Dacă niciuna din formaţii nu va atinge borna de 3 victorii în total, jocul decisiv se va disputa la Oradea, echipă mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

Ultima amintire a Clujului la Oradea este una extrem de pozitivă, reuşind calificarea în finala Final Four-ului Cupei României şi adjudecarea trofeului, după ce a învins echipa gazdă a turneului, CSM Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *