Din oras

Vinerea Verde – Gratis pe mijloacele de transport din Cluj-Napoca. BOC: „Eu m-am dus personal, am întrebat prin oraș, am întrebat în autobuz: «Da, știm de program». Politica asta se rostogolește pentru totdeauna de aici înainte”

Prin programul „Vinerea Verde”, în fiecare zi de vineri clujenii pot călători gratuit pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca. După ce vinerea trecută nici angajații companiei de transport de la casele de bilete nu știau de acest proiect, edilul Emil Boc a declarat că s-a interesat personal de buna desfășurare a programului Vinerea Verde.

Întrebat dacă Primăria a realizat o analiză – după implementarea gratuității pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca de vinerea trecută – prin care să se constate o reducere a numărului de autoturisme în trafic și o creștere a numărului de călători în transportul public, Emil Boc a susținut că rezultatele încep să apară: 

S-a simțit. 

Eu m-am dus personal cu autobuzele și am întrebat prin oraș.

Am văzuterau autobuzele cu oameni mai mulți ca de obicei. Și am întrebat în autobuz:

  «Da, știm de program».

Bineînțeles că cei care erau acolo știau de program.

Normal că aflaseră. Problema era că mulți, probabil din afară, nu aflaseră. Care, între timp, au aflat. 

Acuma, știți cum e: o politică nu poate să ajungă la 350.000 de cetățeni ai Clujului din start. 

Sunt convins că asta se rostogolește, merge. Politica aceasta nu e doar pe o săptămână, pe două.

E pentru totdeauna de aici înainte. 

Nu am spus că se aplică de acum până la toamnă. Nu.

E o politică care va contribui încet-încet la schimbarea unor mentalități”, a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

„Datele pe azi o să le primesc spre sfârșitul zilei.

Totuși, am o veste plăcută, coboram pe străzile Pasteur și Babeș, și avem panoul acela cu locurile libere în oraș, și ce am văzut acolo, poate este un indicator bun că lumea a lăsat astăzi mașina acasă.

La parcarea de pe Moților erau vreo 275 de locuri libere, la Polivalentă 195, la Cluj Arena 72, în Piața Unirii vreo 64, asta pe la ora 8.  

Referitor la ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în prima zi a campaniei, s-a simțit o diferență”, a apreciat primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc. 

Proiectul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!” – presupune transport public gratuit în fiecare zi de vineri pe raza municipiului Cluj-Napoca, începând cu data de 18.06.2021. Vineri, 25 iunie 2021, este a doua zi când clujenii pot circula fără bilet cu mijloacele de transport în comun din oraș.

Implementarea proiectului „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!” în 18 iunie 2021 s-a dovedit a fi defectuoasă în condițiile în care informarea publicului a fost insuficientă, fără o promovare adecvată. Mai mult, angajați ai Companiei de Transport Public de la casele de bilete habar nu aveau de desfășurarea acestui proiect. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *