Din oras

Vine Craciunul. Tu simti? Ei nu

Asa se numeste cea mai recenta campanie lansata de Asociatia Misionarii lui Padre Pio, care isi propune sa le faca sarbatorile mai frumoase celor napastuiti. Tinerii care au inceput in postul Pastelui sa aduca alinare celor “nedoriti, neiubiti si singuri pe lume” si care apoi s-au organizat intr-o asociatie caritabila vor desfasura o serie de activitati in saptamanile ce urmeaza pentru ca spiritul Craciunului sa fie prezent si in casele darapanate, si in sufletele deznadajduite, greu incercate de probleme si lipsuri.

Astfel, vor avea loc cinci actiuni menite sa le faca sarbatorile mai frumoase copiilor din familii defavorizate, sa aduca o mangaiere celor care se simt parasiti de toti, batranilor care n-au mai avut parte de o vorba buna de mult.

„Din suflet pentru bucuria copiilor” isi propune sa ii bucure pe micuti de Sfantul Nicolae.

“Actiunea se va desfasura in zilele de 5 si 6 decembrie, cand vom vizita cateva centre de plasament pentru copii orfani si mai multe familii, pe care le avem in grija si pentru care dorim sa aducem o bucurie in sufletele copilasilor, cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae, ocrotitorul copiilor! In acest sens, pe parcursul saptamanii 30.11 – 05.12.2015, zilnic, la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, haine sau incaltaminte, daruri cu care speram sa reusim sa facem cat mai multe pachete pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare venirea lui Mos Nicolae!”, arata reprezentantii Asociatiei.

 De asemenea impreuna cu surorile din Congregatia Sfantului Vasile cel Mare (Surorile Baziliene), membrii Asociatiei si voluntarii care activeaza aici vor vizita mai multe localitati din mediul rural, inainte de sarbatorile de Craciun si Anul Nou si vor oferi pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste, conserve, dulciuri, etc.) si haine, unor familii cu o situatie materiala precara.

Apoi ii vor colinda pe cei cazati in centrele de gazduire temporara.

“La Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, vom impodobi un brad si vom colinda pe toti cei ce locuiesc acolo! Acelasi lucru ne propunem sa-l facem si la Centrul Social de Urgenta din Str. Dragos Voda. Vom avea nevoie de 1-2 brazi, globuri, beteala, instalatii luminoase si orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o seara pe care o vom anunta ulterior, cat si sa se organizeze si sa cante colinde pentru acesti bieti oameni, greu incercati! Vom darui fiecarui beneficiar cozonac, ceai cald si fructe!”, promit organizatorii.

Actiunea „Scrisoare catre Mos Craciun” va consta in adunarea scrisorilor micutilor din familiile pe care Asociatia le are in grija pe care le vor publica in speranta ca vor gasi cat mai multe persoane binevoitoare, care vor dori sa fie trimisii Mosului pentru cate un copilas, implind astfel dorintele pe care cei mici le vor insira in scrisoarea catre Mos Craciun!

Ultima actiune din campanie, „Cristos in mijlocul nostru”, presupune ca in a doua si a treia zi de Craciun, sa ofere cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati) celor care nu isi permit.

“De aceea, toti cei dispusi sa oferiti o mana de ajutor in acest sens, sunteti invitati sa pregatiti la masa de Craciun, cateva portii de mancare in plus, pe care sa le oferim acestor frati si surori ai nostri, facand astfel ca lumina si bucuria Nasterii Mantuitorului Cristos, sa coboare si in sufletele lor!”, incheie Misionarii lui Padre Pio.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *