Din oras

Vila familiei Renner, fondatoarea fabricii Clujana, a fost scoasă la vânzare. Care este prețul solicitat

Vila familiei Renner, situată pe strada Nicolae Cristea din Cluj-Napoca, a fost scoasă la vânzare de Romania Sotheby’s International Realty. Imobilul are 28 de camere și 6 băi și a fost construit în 1930. Familia Renner este fondatoarea fabricii de încălțăminte Clujana.

Potrivit anunțului de prezentare a vilei, proprietatea beneficiază de o curte generoasă de 1540 mp, cu acces facil din stradă. Construcția este dispusă pe 2 nivele, demisol si parter, având 1526 mp construiți și aproximativ 1400 mp utili. Cu cele 28 de încăperi ale sale, vila este versatilă în a fi adaptată unor funcțiuni comerciale precum clinică medicală, pensiune, grădiniță sau sediul de companie.

Prețul solicitat pentru vilă este de 1,2 milioane euro.

Fabrica de încălțăminte Clujana a fost înființată în anul 1911 de familia Renner sub denumirea de „Fabrica de Piele Frații Renner & Co”. După primul război mondial a devenit societate pe acțiuni, schimbându-și denumirea în „Dermata” și devenind cea mai mare fabrică de încălțăminte din România. A fost naționalizată de guvernul comunist în 1948 și redenumită „Fabrica de încălțăminte Janos Herbak”, apoi „Fabrica de Pielărie și încălțăminte Cluj”, iar în final „SC Clujana SA”. În anii 80 ajunge cea mai mare fabrică de profil din estul Europei. Avea 8.000 de angajați, cu secții proprii de tăbăcărie, fabrici de tălpi, de încălțăminte, și articole din cauciuc. Reabilitarea și funcționalizarea vilei Renner este atât o oportunitate investițională, cât și un demers de readucere la lumină a unei pagini din istoria Clujului.

Citește și: 

Un destin numit Clujana – VIDEOREPORTAJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *