Politica

Viktor Orbán vine în România la tradiționala Universitatea de Vară Bálványos

Scris de 379

Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos”, care este mai cunoscută sub numele de Tusványos, va fi organizată în acest an în perioada 19-24 iulie, la Băile Tuşnad, iar vorbitorul principal va fi premierul ungar, Viktor Orbán, a declarat pentru portalul ungar atv.hu preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh, citat de Rador.

Zsolt Németh a menţionat că premierul va susţine, probabil, un discurs, pe 23 iulie. Zsolt Németh a amintit că tabăra a fost organizată ultima dată în 2019, iar în anii 2020 şi 2021 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit publicației Nepszava.

“Un eveniment precum Tusványos trebuie să continue”, a precizat Németh. Politicianul FIDESZ, care este și copreședintele Senatului Tusványos, a spus că motto-ul evenimentului din acest an va fi „Există ceea ce este etern”. „Acest motto reflectă faptul că există valori eterne în viața umană şi politica trebuie să le urmeze. Pe de altă parte, sunt şi instituţii de lungă durată, iar Universitatea de Vară și Tabăra Studențească Tusványos pot fi considerate acum o instituție de schimbare”, a explicat oficialul ungar.

Portalul maghiar a amintit că în fiecare an, Viktor Orbán ține în mod tradițional un discurs la Băile Tuşnad. Unul dintre discursurile sale care a generat un mare ecou, a fost cel rostit în 2014, când premierul a asumat existența unei „democrații iliberale” în Ungaria.

 

 

Traducerea Rador: Rozália Gănciulescu

Fotocredit: Inquam Photos, Ghiță PorumbULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE