Politica

Viktor Orbán vine în România la tradiționala Universitatea de Vară Bálványos

Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos”, care este mai cunoscută sub numele de Tusványos, va fi organizată în acest an în perioada 19-24 iulie, la Băile Tuşnad, iar vorbitorul principal va fi premierul ungar, Viktor Orbán, a declarat pentru portalul ungar atv.hu preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh, citat de Rador.

Zsolt Németh a menţionat că premierul va susţine, probabil, un discurs, pe 23 iulie. Zsolt Németh a amintit că tabăra a fost organizată ultima dată în 2019, iar în anii 2020 şi 2021 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit publicației Nepszava.

„Un eveniment precum Tusványos trebuie să continue”, a precizat Németh. Politicianul FIDESZ, care este și copreședintele Senatului Tusványos, a spus că motto-ul evenimentului din acest an va fi „Există ceea ce este etern”. „Acest motto reflectă faptul că există valori eterne în viața umană şi politica trebuie să le urmeze. Pe de altă parte, sunt şi instituţii de lungă durată, iar Universitatea de Vară și Tabăra Studențească Tusványos pot fi considerate acum o instituție de schimbare”, a explicat oficialul ungar.

Portalul maghiar a amintit că în fiecare an, Viktor Orbán ține în mod tradițional un discurs la Băile Tuşnad. Unul dintre discursurile sale care a generat un mare ecou, a fost cel rostit în 2014, când premierul a asumat existența unei „democrații iliberale” în Ungaria.

 

 

Traducerea Rador: Rozália Gănciulescu

Fotocredit: Inquam Photos, Ghiță Porumb