Vocea ta

VIDEO Urbanism de Florești – Se ridică în continuare bloc lângă bloc. Pe Stejarului vecinii se trezesc cu imobile noi chiar sub balcon

Scris de 1,779

O cititoare, victima urbanismului haotic din Florești, ne-a contactat pentru a reclama faptul că lângă blocul în care locuiește, chiar sub balconul ei urmează să fie ridicate alte două blocuri. Femeia este disperată pentru că atât blocul în care stă, cât și celelalte blocuri riscă să fie afectate de săpăturile care se fac deoarece dealul deja a început să o ia la vale.

„Avem rugămintea sa ne ajutați pentru ceea ce se face în Floresti, cum se dau autorizații, cum se fac blocuri lângă blocul meu. Sapă lângă balcon, curge dealul în jos și nu știu cum de domnul primar a dat autorizație. E imposibil sa fie asa ceva. Parcuri nu, drumuri nu, doar bloc lângă bloc, și încă două blocuri se fac. Afectează blocul nostru dar și blocurile de mai sus. Oricum vine dealul în jos. Primarul să fie conștient și să își asume. Cum să dea dreptul să se construiască în așa hal. S-au apucat să facă fără panou, fără nimic până nu am sunat noi la locală și așa l-au somat”, ne-a transmis cititoarea. 

Potrivit panourilor, autorizațiile de construcție pentru cele două imobile au fost obținute în luna mai, respectiv în luna septembrie 2020, ceea ce înseamnă că proiectele au fost aprobate în timpul vechii administrații conduse de Horia Șulea, de altfel principalul artizan al dezvoltării haotice din comuna Florești. 

Această investiție are loc pe strada Stejarului, iar din imagini se poate observa cum săpăturile pentru fundație au loc la doar câțiva metri de blocul vecin. Practic vecinii vor ajunge să își dea mâna de pe balcon, așa cum se mai întâmplă și în alte zone din Florești.

Actuala administrație pare hotărâtă, cel puțin la nivel declarativ, să stopeze astfel de investiții, însă mai sunt proiecte rămase moștenire de la Șulea și care au obținut deja autorizație de construire. După ce toată lumea a construit în Florești după bunul plac, fără a respecta nicio regulă, e cam târziu să se îndrepte ceva, chiar dacă Pivariu și Consiliul Local și-ar dori asta cu adevărat. 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 5 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 7 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE