Sport

VIDEO: U-BT Cluj va începe play-off-ul în Sala “Horia Demian” şi va întâlni, foarte probabil, pe CSU Sibiu, a şasea oară în ultimii 10 ani

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj va termina pe locul trei faza a doua a campionatului, indiferent de rezultatele meciurilor din ultima etapă, ce vor avea loc miercuri.

În caz de egalitate de puncte cu SCMU Craiova, ardelenii vor fi avantajaţi de rezultatele directe şi  vor întâlni, în primul tur al play-off-ului, ocupanta poziţiei a şasea a clasamentului, pe care acum se află CSU Sibiu. Elevii lui Dan Fleşeriu au un meci extrem de complicat pe terenul liderului, Steaua având nevoie de victorie pentru a disputa derby-ul bucureştean cu Dinamo în faza următoare a campionatului. Aflată la egalitate de puncte cu formaţia sibiană, BC Mureş va avea un meci, pe teren propriu, cu SCMU Craiova, formaţie care este sigură, la rândul ei, de locul patru în clasament, scrie CJSport.ro.

Astfel, toate scenariile duc spre un nou “Derby al Ardealului” în play-off, caz în care clujenii şi sibienii se vor întâlni pentru a şasea oară în ultimii 10 ani în această fază a campionatului. Din cele cinci episoade de până acum, clujenii s-au impus în patru dintre ele, Mihai Silvăşan fiind eroul acestora în prima confruntare, din 2006, dar şi în ultima, din 2014. De fiecare dată, actualul antrenor secund al clujenilor a adus victoria în serie cu câte un coş de trei puncte marcat în ultimele secunde, aruncările acestuia putând fi văzute mai jos, ultima dintre ele de la secvenţa 1:21:00.

De menţionat, însă, că U-BT Cluj va disputa primele două meciuri din play-off în Sala “Horia Demian”, în 17 şi 19 aprilie, Sala Polivalentă fiind ocupată cu meciul de Fed Cup dintre România şi Germania. Dacă va trece în turul doi al play-off-ului, clujenii au şanse mari să o întâlnească pe CSM Oradea, în această fază, care va debuta în 4 mai, elevii lui Marcel Ţenter urmând să piardă avantajul terenului propriu. Cu excepţia finalei mici, toate disputele din play-off se vor desfăşura după sistemul “cel mai bun din cinci jocuri”, noutatea faţă de anii trecuţi fiind ziua de pauză dintre două meciuri programate pe acelaşi teren.

“Toată viaţa mea am jucat doar pentru locul 1. Nu îmi place să joc pentru niciun alt loc. Sigur, câteodată este posibil, uneori nu. Deocamdată, noi n-am meritat să fim pe locul 1, ăsta este adevărul, ni-l asumăm. Asta nu înseamnă că nu vom lupta să luăm locul 1 la final”, a afirmat, recent, antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter.

Până la play-off, însă, U-BT va mai avea un meci de “antrenament” la Oradea, miercuri, oraş în care Jucan şi colegii săi vor continua pregătirea pentru Final Four-ul Cupei României, programat în weekend, tot în Sala “Antonio Alexe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *