Rautacisme

Video! Și totuși, unde a făcut Cioloș armata?

În primăvara anului trecut, Dacian Cioloș scria pe Facebook, plângând-o pe Doinea Cornea, că a fost nevoit să facă tot felul de lucruri urâte în armată. Dacă unii făceau „conducere” cu valiza pe sub paturi, alții erau treziți în crucea nopții de „veterani” să dea la pește în găleată, Dacian Cioloș făcea lucruri oribile, de genul celor mărturisite pe pagina sa de socializare.

„Când eram militar în termen la Cluj-Napoca – în 1988- am fost pus în situația, împreună cu alți tineri soldați cu care făceam armata obligatorie, să fac de pază la intrarea pe strada unde Doina Cornea era arestată la domiciliu sau să patrulez pe lângă statuile din oraș unde se împrăștiau manifeste împotriva regimului”, depăna amintiri Dacian Cioloș.

Ei bine, pentru că n-a spus unde și-a satisfăcut stagiul militar, ne-am arătat cu nădejde curiozitatea în fața fostului premier tehnocrat și am poftorit să aflăm dacă a fost infanterist, artilerist, parașutist sau, de ce nu, securist. Până la urmă n-ai a te teme de faptul că ți-ai îndeplinit stagiul militar obligatoriu, indiferent de uniforma pe care o purtai.

Se pare că Dacian Cioloș este sensibil la acest subiect, întrucât n-a vrut în ruptul capului și al gurii târgului să ne spună la ce unitate militară a încălțat bocancii. Zice că nu face un secret din asta dar nici că se dă în vorbă. Putea să fi spus „Da, dom-le, am făcut armata la aviația călăreață și caporalul Șaptefrați mă punea planton la ușa Doinei Cornea. Timp liber n-aveam că făceam sectoare pe sub calul lui Matei Crovin”. În loc de asta, fostul tehnocrat o dă hoțește cu mantinela și-l pleznește pe Dragnea cu o mănușă imaginară peste bot:

Eram militar în termen și-mi exercitam serviciul militar la fel ca orice cetățean. Unde am făcut armata? Nu am de ce să dau eu detalii despre lucrul acesta. Nu că ar fi lucruri secrete, dar nu o să intru în jocul celor care caută…

Eu i-am spus domnului Dragnea că aștept de la dânsul și la cei din PSD o declarație pe propria răspundere că nu au colaborat cu securitatea, cu servicii de informații și că nu au în partid oameni care au colaborat cu aceste servicii. În rest, nu mai am ce discuta pe aceste subiecte.

Ceea ce am spus atunci a fost din respect pentru doamna Cornea. Dar n-o să intru în jocul domnului Dragnea până nu vine și ne spune ce a făcut pentru infrastructură, pentru spitalele din România, pentru agricultură, despre asta aș vrea să discutăm. Despre cum crește bunăstarea românilor, despre creșterea salariilor… ”

Păi așa, domnu Cioloș, nu se poate. Dacă n-aveți ceva de ascuns, spune domnule să-nțeleagă tot prostu unde ai frecat dușumele pe sector. Tare ne e teamă, vorba vine, că aveați la petlițe două kalașnikovuri încrucișate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *