In vizor

VIDEO: Să mă feresc de GARDĂ nu mai vreau, varianta GILĂU. Protectorii legii se întrec în dedicații cu transportatorii de lemne: fărăăăăăă număăăăăăr!

Scris de 12,175

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj se află într-un proces continuu de identificare și înlăturare a polițiștilor corupți și în special a celor care s-au transformat în protectorii ai infractorilor, mai ales când la mijloc este vorba de ”aurul verde” al județului: lemnul. 

Aroganțele pe această ramură depășesc orice exercițiu de imaginație. Spre exemplu, în comuna Gilău, un infractor s-a filmat în timp ce chefuia cu șeful de post din comună și alți polițiști, ba chiar un subofițer de la Jandarmeria Montană. Cu ce se ocupă infractorul respectiv? Ați ghicit: cu transportul și depozitarea masei lemnoase și dacă îi confiști marfa ce nu are proveniență legală Rareș Ilea, căci despre el este vorba, este în stare să își adune prietenii și să îți dea o sperietură de moarte, indifierent dacă ești un om de rând sau șeful de post din Măguri. 
Ziar de Cluj a intrat în posesia clipurilor filmate de Ilea Rareș, în incinta localului New Life, din comuna Gilau. Acolo acesta obișnuia să se întâlnească cu polițiști de la Direcția Silvică din cadrul IPJ Cluj și să arunce cu bani la lăutari pentru a le da ”frățiorilor săi” dedicații muzicale.

Să facem cunoștiință cu personajele principale din local, asta pe lângă faptul că se încalcă legea la New Life și se fumează de voie. 


Protagonistul filmărilor, Ilea Rareș este un condamnat penal pentru ultraj. În 2017, șeful de post din Măguri, Vasile Pleșa a confiscat un transport de lemn de-al acestuia, camionul fiind condus însuși de soția sa Daria Ilea. În urma acțiunii derulată de Vasile Pleșa, Rareș Ilea a început o serie de atacuri la adresa șefului de post din Măguri, inclusiv o ”vizită” la poarta acestuia împreună cu mai mulți indivizi puși pe ”răzbunare”. Polițistul s-a adresat IPJ-ului și într-un final, după ce a formulat plângerea penală, anchetatorii l-au trimis în  judecată pe Ilea pentru ultraj. Intanța de fond l-a condamnat la închisoare și la plata unor sume de bani cu titlu de daune. 

 


Daniel Neag apare și el în filmarea de mai jos, îmbrăcat într-o geacă roșie și distrându-se pe măsură cu dedicații muzicale la adresa lui Ilea. Neag este subofițer la Jandarmeria Montană și potrivit fișei postului se ocupă cu protecția fondului silvic.


Ion Arion, prezent și el la cheful cu pricina. Când nu se distrează pe dedicațiile date de Ilea Rareș, Arion ocupă poziția de șef al Poliției Gilău, localitatea unde stau soții Ilea.


Tot în imagini apare și doi agenți de la Biroul Combatere Infracțiuni Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPj Cluj, respectiv la masa din spatele lui Ilea: agenții Nagy Sebastian și Marcel Petruța. Publicația Cotidianul vorbea despre acest eveniment și semnala cât de moral e ca un „poliţist la Serviciul Ordine Publică, Biroul Combatere Infracţiuni Silvice, să bei bine mersi la o chermeză a unui personaj care e cunoscut pe 5 munţi ca fiind traficant de lemne şi care are o puzderie de sancţiuni pe linie infracţională în acest domeniu”, făcând referire la Ilea Rareș. 

Imaginile vorbesc de la sine: 

Sursele Ziar de Cluj susțin că întregul eveniment a ajuns la urechile șefilor din IPJ Cluj și chiar la departamentul DGA Cluj. Filmarea este făcută anul trecut în primăvară, însă până în prezent nu se cunosc rezultatele achetei interne derulată de IPJ Cluj sau dacă și Inspectoratul de Jandarmi Județean a derulat o astfel de cercetare. În demersul nostru de a afla rezultatele ne-am lovit de răspunsul „nu prezintă un interes public”, pe care IPJ Cluj ni l-a oferit, urmând ca și cei de la IJJ Cluj să revină cu precizări. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 3 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 5 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 6 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 6 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 8 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 8 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 10 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 11 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 12 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE