Anchete

VIDEO.„Niște ȚIGANI INFECȚI! Ce contează că-s gravide alea?” Patroana firmei AMILARIA FUNGHI tună și fulgeră la telefon, în urma anchetei NCN despre traficul de ciuperci

Scris de 2,277

În urma publicării anchetei NCN și Corriere della Sera despre traficul de ciuperci și condițiile de scalvie modernă în care muncesc și trăiesc mii de etnici romi, patroana firmei Amilaria Funghi, Mirela Todor, una dintre firmele de ciuperci pe care reporterii au prezentat-o în material, a ținut morțiș să-și exprime nemulțumirea față de felul în care a fost prezentat materialul. 

 

Mirela Todor nu e deloc preocupată de faptul că cei de la care achiziționează ciuperci pentru export în Italia sunt de multe ori copii și femei gravide. „Niște țigani infecți! Ce contează că-s gravide alea? ? Păi da’ nu lucră nimica, că dacă n-ar fi ciupercile, ne-ar omorî și ne-ar lua mâncarea din gură”, e de părere patroana unei dintre firmele care achiziționează ciuperci din taberele improvizate pe raza județului Cluj..

 

 

Conversația telefonică dintre reporterul NCN și patroana firmei Amilaria Funghi:

 

 Reporter: – Dar sunteți de acord cu mine că e o mafie aici și sunt niște…

Mirela Todor: – Păi e, dar eu, dacă veneați la mine-n hală, eu v-aș fi spus poate altă … Și nu-i chiar așa cum ați relatat acolo. V-ați luat după țigani, după… cei mai slabi din toată România? Ce contează că-s gravide alea? Păi da’ nu lucră nimica, că dacă n-ar fi ciupercile, ne-ar omorî și ne-ar lua mâncarea din gură.

Deci dumneavoastră nu considerați că acei copii care stau în munte sunt exploatați?

Mirela Todor: – (neinteligibil) să-i ia pe părinți să-i ducă la pușcărie. Ce credeți că le cumpăra la copii? Ce credeți că le cumpără? Că-și cumpără lor țigări. Ce credeți că cine vine la mine în hală le cumpără la copii? Nu. Că au cinci copiii care nu merge niciunul la școală.

Eu înțeleg ce spuneți, dar nu e normal ca niște copii să fie exploatați și să locuiască…

Mirela Todor: – Eu ce vină am ca și cumpărător de ciuperci?

Păi dumneavoastră cumpărați acele ciuperci și astfel încurajați fenomenul ăsta de sclavie.

Mirela Todor: – No, și eu din ce sî trăiesc, dacă ală nu merge la ciuperci?

Din orice altceva, doamnă. Nu este treaba mea. Eu nu sunt oficiu pentru consultanță de cariere să vă spun în ce să lucrați, dar nu- i normal să lucrați într-un domeniu în care sunt abuzuri. Nu e normal așa?

Mirela Todor: – Nu este niciun abuz. Țigani infecți.

 

Amilaria Funghi, profit zero sau minus, în ultimii ani

 

Amilaria Funghi este o firmă de achizții ciuperci din comuna Făgetul Ierii, jud. Cluj. Firma merge pe pierdere de ani buni. De exemplu, în 2016, firma a declarat un profit de minus 30 de mii de lei, iar în ultimi 10 ani, când afacerile cu ciuperci au explodat în România, doar anul 2015 a fost ușor profitabil pentru soții Todor, cu un câștig declarat în acte ce echivalează cu salariul lunar al unui șofer de camion.

 

Cu toate acestea, sediul de la Făgetul este departe de ceea ce pare a fi o firmă falimentară. Soții Todor nu au răspuns la telefon, atunci când echipa NCN i-a contactat pentru o poziție cu privire la situația fiscală a firmei lor. 

Documentarul „Proxeneții Ciupercilor”, aici

 

 


ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 54 mins In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 5 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 6 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 8 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
 • Acum 8 hours Sanatate
  Corina Creţu, despre spitalele regionale: “Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile”. Şi tot ea îşi dă răspunsul: Interesul pentru spitalele regionale a dispărut din momentul în care s-a opus parteneriatelor public-privat pe aceste investiţii. Privatizarea Sănătăţii îi roade pe politicienii români
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE