In vizor

VIDEO Ministrul MAI, Lucian Bode, reacție în cazul polițistului alcoolist din zona Huedinului: „I-am SOLICITAT inspectorului șef să comunice cât mai repede rezultatele de la CONTROL INTERN”

Jos pălăria pentru ministrul Lucian Bode, care l-a somat pe inspectorul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, să transmită public o informare mai amplă cu privire la cercetările din dosarul care-l vizează pe polițistul Matiș Gheorghe!

Reamintim că pe data de 23 iulie, în jurul orei 03.40 un autoturism marca Mercedez a intrat într-un cap de pod de pe strada Horea din Hedin. Ziar de Cluj a prezentat în exclusivitate informații cum că iubita/logodnica polițistului Matiș Gheorghe s-a prezentat la Poliția Huedin, la două ore de la producerea accidentului, pentru a declara fals că ea este autoarea. Mai mult, informațiile obținute de Ziar de Cluj arată că polițistul are obiceiul de a conduce sub influeța băuturilor alcoolice, lucru care s-ar fi întâmplat și în noapte cu pricina, motiv pentru care ar fi cauzat accidentul și ar fi fugit de la locul faptei. 

Ciitește și: 

Cartoful fierbinte din Poliția Huedin! Un polițist cu GRAVE probleme cu alcoolul, acoperit de prea multă lume

Ce mașină ”conducea” iubita polițistului iubitor de alcool? Cine credeți că a ajuns la fața locului? Bunul lui prieten, un alt POLIȚIST care bea, se urcă la volan și provoacă accidente

Vezi și: IPJ Cluj, texte standard ca la DEJ. Ok, îl anchetați pe ”cartoful fierbinte” de la Huedin în cazul accidentului, dar pentru scandalul din primăvară ce i-ați făcut?

Prezent la Cluj, Lucian Bode a fost întrebat în conferința de presă despre stadiul cercetărilor din speța de la Huedin. Ministrul a declarat că a fost pus la curent cu privire la informațiile publicate de Ziar de Cluj săptămâna trecută și l-a somat public pe Mircea Rus, inspectorul șef al IPJ Cluj, care săptămâna trecută ”nu știa” nici că Matiș și-a luat concediu imediat după accident, să reacționeze cu o informare mai detailată pe marginea acestui subiect. 

Citiți reacția ministrului MAI: 

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Eu am fost informat cu privire la această situație. Vreau să vă spun că în acest caz se fac verificări la nivelul Biroului Control Intern pentru a clarifica absolut toate aspectele. După cum știți, dacă nu știți vă informez, în paralel Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin s-a sesizat din oficiu. Eu am convingerea că la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție din Cluj este cunoscută această problemă și după finalizarea cercetării vor comunica toate concluziile la care au ajuns.

Reporter: Dar nu e ciudat că i-a fost aprobat concediu de odihnă, acestui polițist, exact în ziua în care a fost trimis și Controlul Intern? Practic nu mai au pe cine controla.

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Eu nu cred că nu au pe cine controla. Dumneavoastră, așa cum ați relatat foarte corect, în multe situații, ați văzut că împreună cu echipa de conducere de la Ministerul Afacerilor Interne am decis ca înainte de a ne face curățenie altcineva în ogradă, ne facem curățenie noi în propria ogradă. Așa s-a întâmplat și la Sibiu și la Botoșani și la Timișoara și în multe alte situații în care, din nefericire, colegi de-ai noștri, în număr nesemnificativ în raport cu 129.000 de angajați pe care îi are Ministerul Afacerilor Interne, acele uscături din pădurea numită MAI trebuiesc eliminate. Și primii care am hotărât să intervenim în astfel de situații suntem noi, prin aparatul imunitar. Prin DGA, prin DGPI, prin toate structurile noastre, prin Corpul de Control, prin Biroul de Control Intern. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au din partea mea un mesaj foarte clar de a extrage din Ministerul Afacerilor Interne astfel de colegi care nu fac cinste uniformei de polițist sau structura din care fac parte în Ministerul Afacerilor Interne.

Reporter: Și cât poate dura un astfel de control pentru abaterile aceluiași polițist? În luna aprilie a amenințat pe cineva cu moartea că nu a fost servit cu băutură.

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Sunt convins că nu foarte mult, de aceea am și transmis un mesaj și astăzi, răspunzând întrebării dumneavoastră, solicitându-i șefului IPJ Cluj să comunice public , cât mai repede cu putință, rezultatele Controlului intern de la Huedin.

Șeful IPJ Cluj, reacție după solicitarea ministrului MAI: 

Inspectorul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus s-a conformat declarațiilor făcute de ministrul MAI și a transmis în scurt timp o infromare pe marginea cazului.

Vezi și: Ziar de Cluj vă prezintă întotdeauna adevărul: polițistul care a produs accidentul de la Huedin, cercetat disciplinar

„În urma apariției în spațiul public a unor informații privind producerea unui eveniment rutier în care ar fi fost implicat un polițist, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea de verificări la nivelul Biroului Control Intern, în vederea clarificării tuturor aspectelor și a informațiilor existente.

În urma acestor verificări și a celor constatate, în baza dispoziției șefului inspectoratului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost declanșată cercetarea prealabilă față de agentul de poliției în cauză.

Facem precizarea că, în baza articolului 60, alin.2, lit. a din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, pe durata cercetării penale, procedura disciplinară se suspendă, cauza fiind cercetată în cadrul unui dosar penal deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În ceea ce privește informația conform căreia agentul de poliție în cauză s-ar afla în perioada concediului de odihnă, precizăm faptul că acesta a fost sistat, în prezent lucrătorul aflându-se la serviciu și totodata la dispoziția organelor de cercetare penală și a lucrătorilor din cadrul Biroului Control Intern.

De asemenea, procedura cercetării prealabile se va extinde cu privire la modul în care polițiștii care au soluționat evenimentul rutier și-au indeplinit sarcinile și atribuțiile specifice”, arată cei de la IPJ Cluj. 

 

Cine este Gheorghe Matiș? Ei bine, în urmă cu câteva luni, polițistul a fost din nou în centrul atenției, apărând în presă pentru un scandal pe care l-a provocat pe motiv că nu i se vindea alcool. Matiș a condus sub influența alcoolului până la un local din Huedin, unde, în momentul în care nu au vrut să îi servească băuturi alcoolice, acesta l-a amenințat cu moartea pe patron. Credeți ca PR-ul drăguț al IPJ Cluj, coordonat de executivul instituției a venit cu precizări publice referitoare la sancțiuni aplicate polițistului Matiș pentru comportamentul de care vă spunem? 

Cum e să fii ditamai comisarul, ofțierul, inverstigatorul, oricare polițist destept, cu cojones și coloană vertebrală, și să vină un neica nimeni, bețiv de munte să te FACĂ, frate! 

Încă nu există un punct de vedere oficial, o comunicare pe care IPJ Cluj să o fi făcut în cazul de la Papahida, din Apahida, unde a murit un bucătar în timp ce doi polițiști se sărbătoreau ilegal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *