In vizor

VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania

Scris de 704

Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că, atunci când plouă, apa le spală drumurile și le inundă curțile, considerând că asta se întâmplă din pricina lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania. Ei ne-au trimis următoarele imagini, care arată problemele cu care localnicii se confruntă:

 

„DJ 107L, Crăești, comuna Petreștii de Jos. Uitați aici carosabilul blocat, uitați așa, cum vine din curbă…”

 

„Uite acolea Autostrada Transilvania! Înainte să am eu cumpărată proprietatea asta aici, apa trecea de-a dreptul, după aia au venit de la Primărie, au săpat un șanț care mă înconjoară pe mine și uite aici, trebuiau ei, Autostrada, nu Primăria, nu are nicio legătură Primăria din comuna Petreștii de Jos! Aici trebuia să fie făcut un viaduct, acolo în spate să fie făcut un bazin de recoltare… îmi rupe și gardul… vecinul, aici, și-a făcut un gard, că dacă nu și-ar fi făcut gardul ăsta, era inundat și el acuma! Ia uitați aici! Viaduct făcut de Autostrada Transilvania! Și drum de 100 de milioane, pe banii mei personali, spălat de ape! Astăzi suntem în 27 06 2022, dacă nu mă înșel!”

Ziar de Cluj i-a întrebat pe reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, administratorii Autostrăzii Transilvania, dacă segmentul A3 din dreptul drumului DJ 107L, Crăești, comuna Petreștii de Jos, este predat sau nu, în prezent, cu proces-verbal.

Fiind informați că, în 2009, când s-a dat în circulație autostrada, a fost realizat doar un proces-verbal de punere în circulație, pentru că exista un rest de executat lucrări pentru scurgerea și evacuarea apelor, pe care DRDP Cluj urmează să le facă, i-am mai întrebat pe reprezentanții Direcției și din ce motive, din 2009, de când acest segment a fost dat în circulație, și până acum, nu a fost realizat restul de executat din lucrările pentru scurgerea și evacuarea apelor.

Am solicitat, de asemenea, să fim informați când urmează a fi executate lucrările rămase (dacă au început, când au început; dacă nu, când vor începe și când este termenul de finalizare a lor) și ce cuprind aceste lucrări.

Autostrada Transilvania este administrată de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, însă segmentul în discuție nu a fost recepționat tocmai din cauza lucrărilor rămase de executat.

Vă redăm răspunsurile reprezentanților DRDP Cluj:

„Sectorul cuprins  între  km 10+235 – km 51+700,  Turda –  Gilău a fost dat în trafic în data de 27.11.2009 printr-un Proces Verbal de Predare-Primire între Antreprenorul Bechtel și Beneficiarul CNAIR.

Începând cu anul 2011, CNAIR a făcut demersurile necesare pentru scoaterea la licitație a restului de executat pentru întreg sectorul, respectiv km 0+000 – km 52+400, însă achiziția nu a fost atribuită niciunui ofertant.

În anul 2017 a fost semnat Contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și realizarea conexiunii dintre secțiunea 2B și subsecțiunea 3A1 printr-un pod peste râul Someș.

În primăvara anului 2022, DRDP Cluj a primit de la CNAIR documentele de proiectare și listele de cantități rămase de executat din Proiectul inițial, pentru a realiza măsurătorile necesare în vederea stabilirii cu exactitate a cantităților de lucrări rămase de executat.

La această dată, măsurătorile sunt în curs de finalizare, urmând să se stabilească valoarea și prețurile pentru toate lucrările rămase de executat, având în vedere și faptul că acestea au fost estimate din perioada 2010-2011, iar prețurile pentru materialele de construcții au crescut considerabil.

După finalizarea cantităților rămase și stabilirea valorii totale, Beneficiarul CNAIR trebuie să identifice și să aprobe sursa de finanțare în vederea demarării procedurii de achiziție și atribuire a lucrărilor rămase de executat.

În funcție de sursa de finanțare și numai după atribuirea contractului de lucrări, acestea vor putea fi demarate.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 7 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 12 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 13 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 16 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 17 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 1 day Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 1 day Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 1 day In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE