In vizor

VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania

Scris de 395

Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că, atunci când plouă, apa le spală drumurile și le inundă curțile, considerând că asta se întâmplă din pricina lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania. Ei ne-au trimis următoarele imagini, care arată problemele cu care localnicii se confruntă:

 

„DJ 107L, Crăești, comuna Petreștii de Jos. Uitați aici carosabilul blocat, uitați așa, cum vine din curbă…”

 

„Uite acolea Autostrada Transilvania! Înainte să am eu cumpărată proprietatea asta aici, apa trecea de-a dreptul, după aia au venit de la Primărie, au săpat un șanț care mă înconjoară pe mine și uite aici, trebuiau ei, Autostrada, nu Primăria, nu are nicio legătură Primăria din comuna Petreștii de Jos! Aici trebuia să fie făcut un viaduct, acolo în spate să fie făcut un bazin de recoltare… îmi rupe și gardul… vecinul, aici, și-a făcut un gard, că dacă nu și-ar fi făcut gardul ăsta, era inundat și el acuma! Ia uitați aici! Viaduct făcut de Autostrada Transilvania! Și drum de 100 de milioane, pe banii mei personali, spălat de ape! Astăzi suntem în 27 06 2022, dacă nu mă înșel!”

Ziar de Cluj i-a întrebat pe reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, administratorii Autostrăzii Transilvania, dacă segmentul A3 din dreptul drumului DJ 107L, Crăești, comuna Petreștii de Jos, este predat sau nu, în prezent, cu proces-verbal.

Fiind informați că, în 2009, când s-a dat în circulație autostrada, a fost realizat doar un proces-verbal de punere în circulație, pentru că exista un rest de executat lucrări pentru scurgerea și evacuarea apelor, pe care DRDP Cluj urmează să le facă, i-am mai întrebat pe reprezentanții Direcției și din ce motive, din 2009, de când acest segment a fost dat în circulație, și până acum, nu a fost realizat restul de executat din lucrările pentru scurgerea și evacuarea apelor.

Am solicitat, de asemenea, să fim informați când urmează a fi executate lucrările rămase (dacă au început, când au început; dacă nu, când vor începe și când este termenul de finalizare a lor) și ce cuprind aceste lucrări.

Autostrada Transilvania este administrată de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, însă segmentul în discuție nu a fost recepționat tocmai din cauza lucrărilor rămase de executat.

Vă redăm răspunsurile reprezentanților DRDP Cluj:

„Sectorul cuprins  între  km 10+235 – km 51+700,  Turda –  Gilău a fost dat în trafic în data de 27.11.2009 printr-un Proces Verbal de Predare-Primire între Antreprenorul Bechtel și Beneficiarul CNAIR.

Începând cu anul 2011, CNAIR a făcut demersurile necesare pentru scoaterea la licitație a restului de executat pentru întreg sectorul, respectiv km 0+000 – km 52+400, însă achiziția nu a fost atribuită niciunui ofertant.

În anul 2017 a fost semnat Contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și realizarea conexiunii dintre secțiunea 2B și subsecțiunea 3A1 printr-un pod peste râul Someș.

În primăvara anului 2022, DRDP Cluj a primit de la CNAIR documentele de proiectare și listele de cantități rămase de executat din Proiectul inițial, pentru a realiza măsurătorile necesare în vederea stabilirii cu exactitate a cantităților de lucrări rămase de executat.

La această dată, măsurătorile sunt în curs de finalizare, urmând să se stabilească valoarea și prețurile pentru toate lucrările rămase de executat, având în vedere și faptul că acestea au fost estimate din perioada 2010-2011, iar prețurile pentru materialele de construcții au crescut considerabil.

După finalizarea cantităților rămase și stabilirea valorii totale, Beneficiarul CNAIR trebuie să identifice și să aprobe sursa de finanțare în vederea demarării procedurii de achiziție și atribuire a lucrărilor rămase de executat.

În funcție de sursa de finanțare și numai după atribuirea contractului de lucrări, acestea vor putea fi demarate.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 36 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 44 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 50 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE