Din oras

VIDEO – Locuințe de pe strada Horea, inundate în urma ploii de ieri. Păgubiții dau vina pe cei care au realizat modernizarea străzii

O ploaie scurtă de doar câteva minute a reușit să inunde o parte a străzii Horea. Apa a acoperit rapid carosabilul și a inundat și locuințele clujenilor.

Păgubiții dau vina pe cei care au realizat modernizarea străzii acum cinci ani. De atunci, canalizarea este depășită la fiecare ploaie, iar uneori apa ajunge și în casele celor care locuiesc în acea zonă. 

La noi nu face față canalizarea. Și când plouă mai tare sare apa din canalizare prin baie. Cine ne va despăgubi pentru electrocasnicele, mobila și tot ce s-a distrus? Nu e vina nimănui ca plouă, dar oare chiar nu se poate face ceva să nu mai intre apa în casă? 

A plouat ceva mai tare dar nu exagerat și în 10 minute s-a făcut baltă afară și doar în locul acela, că pe restul străzii era uscat și toata apa curgea la noi….e greșeală la canalizare 

Un alt spațiu aflat la subsol a fost inundat, iar cei care dețin alte spații se tem că la următoarea ploaie și ei vor fi nevoiți să scoată apa cu gălețile.

 În ritmul ăsta ne inundă spațiul (avem locația la demisol). E chiar dintr-o greșeala de când s-a făcut reabilitarea pe Horea. 

Clujenii care au avut de coborât sau de urcat în autobuz în stația de pe strada Horea au fost nevoiți să intre în apă până la glezne. 

„Nu se poate lăsa asta nerezolvată. În Cluj-Napoca după 15 minute de ploaie, pe Horea care e în centrul orașului si a fost reabilitată recent”, potrivit unui alt clujean.

Strada Horea a fost modernizată în 2016. Lucrarea a fost executată de Asocierea Diferit & Kiat Group Construct în cadrul proiectului „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială”. Proiectul a cuprins 15 străzi şi patru poduri: Calea Baciului, Primăverii, Splaiul Independenței, George Barițiu, Horea, Piața Gării, I. L. Caragiale, Căii Ferate, Oașului, Bulevardul Muncii, Căpitan Grigore Ignat şi podurile Canalul Morii, Horea, podul peste Nadăş şi cel peste Valea Chintăului. Valoarea totală a proiectului a fost 53 de milioane de lei, iar finanțare a fost din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *