In vizor

VIDEO – Localnicii din Ceanu Mare s-au apucat să repare podul pe care doamna primar nu l-a mai făcut

Podul din localitatea Iacobeni comuna Ceanu Mare a cedat după ce a fost traversat de o ambluanță, iar primarul comunei, Liliana Moldovan, a anunțat că acesta va fi înlocuit cu un pod nou. Ulterior însă acest pod a fost reparat de câțiva localnici după cum apare într-o filmare. 

”Stimati locuitori ai satului Iacobeni va aduc la cunoștința ca știu despre problema dumneavoastră in legătura cu podul .Dupa cum vedeți datorită vechimi acestuia și a utilajelor moderne cu gabarit foarte mare care îl traversează acum ,acesta a cedat .Am fost la fata locului cu specialist in domeniu și a constatat ca nu poate fi reparat motiv pentru care am procedat la achiziționarea unui pod corespunzător cu o lungime de 7m ,diametru de 1200 și armatura metalică .Deoarece astfel de poduri nu se fabrica in județul Cluj va dura aproximativ 10 zile pina la sosirea și montarea acestuia”, anunța primarul Liliana Moldovan în luna mai.

Se pare însă că podul ar fi avut probleme încă din toamna anului trecut, dar administrația locală a decis să intervină abia când acesta a cedat. Chiar dacă un specialist a constatat că podul nu poate fi reparat, Liliana Moldovan a decis totuși că merită încercat, astfel că acesta a fost refăcut. În filmarea postată de ziarul21.ro, se poate observa cum mai mulți localnici muncesc la repararea podului, dar primarul susține că a angajat o firmă autorizată pentru a realiza reparațiile.

”Deteriorarea podului s-a produs instantaneu, nicidecum in toamna anului 2019. Prin urmare nu au existat sesizari din anul 2019. Sesizarile au fost verbale si au fost primite dupa deteriorarea podului.  Reparatia a fost executata de o firma autorizata, persoanele din imagini si din clipul video au participat voluntar, nicidecum la ordinele primarului, persoanele respective nu sunt beneficiare de ajutoare sociale.  A fost o reparatie curenta, nu o investitie. Angajatii primariei care s-au aflat in locul respectiv, au executat lucrari in zona podului, nu asupra podului. Investițiile vor fi realizate la momentul reabilitarii drumului”, potrivit primarului Liliana Moldovan, citată de turdanews.ro

Sunt însă voci care susțin că lucrarea a fost executată de către localnicii beneficiari de ajutor social fără autorizație, fără documentație tehnică, fără proiect și fără materiale durabile. Localnicii vor trebui să se mulțumească deocamdată doar cu această reparație în grabă, chiar dacă inițial anunțul primarului a fost că podul nu se poate repara. Se pare că podul promis ca ajunge în 10 zile s-a rătăcit undeva pe drumul spre Iacobeni.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *