In vizor

VIDEO Levigatul se scurge în continuare în Zăpodia! Vinovații să fie trași la răspundere de urgență!

În urmă cu două săptămâni, Ziar de Cluj scria despre modul în care firma de construcții contractata de Consiliul Județean Cluj pentru a rezolva problema muntelui de gunoi de la Pata Rat își bate joc de banii publici, dar și de sănătatea oamenilor.

Atunci am cerut Gărzii de Mediu Cluj să intervină de urgență pentru a stopa poluarea continuă a pârâului Zăpodia cu levigat, după care am așteptat 15 zile pentru a face o nouă vizită la locul faptei.

CITEȘTE ȘI: 
VIDEO Garda de Mediu trebuie să intervină de urgență! Bătaie de joc a Consiliului Județean: levigatul se scurge în continuare în Zăpodia

Din păcate, în ciuda faptului că Garda de Mediu a reacționat prompt și a sancționat vinovații, pârâul Zăpodia e poluat în continuare. De data aceasta, levigatul se scurge subtil pe sub vechea țeavă de deversare, însă am surprins și momentul în care muncitorii de pe șantier deversau levigat în pârâu, în mod deliberat, printr-un furtun hidrofor (în momentul în care au observat că sunt filmați, l-au retras în câteva secunde). 

Dorina Oprean, Comisar Șef la Garda de Mediu Cluj, a comentat situația și a dat asigurări că instituția pe care o conduce va lua măsuri imediate pentru a sancționa vinovații.

„În urmă cu două săptămâni, am văzut filmările și pozele și ne-am deplasat la fața locului pentru a lua măsuri. I-am sancționat, însă ei au avut scuza că a plouat. Acum, nu a mai plouat, nu mai există această scuză. Când am fost noi ultima dată problema părea rezolvată, acea țeavă care polua a fost tăiată. Repet, vom analiza noile imagini și ne vom deplasa în cel mai rapid timp la fața locului pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat Oprean pentru Ziar de Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan, a dat asigurări că inspectorii Consiliului Județean au consemnat cele relatate de ziarul nostru și a cerut constructorului să rezolve problema.

„Prima dată au spus că e din cauza ploii, ca nu aveau pe unde evacua apa adunată peste gunoaie. Ei trebuie să găsească soluții, ce facem dacă luna viitoare iarăși plouă torențial trei zile? Inspectorii noștri s-au deplasat la fața locului, au consemnat cele menționate și, într-adevăr, există o scurgere pe sub țeavă. Constructorul e responsabil și trebuie să ia măsuri imediate pentru a repara situația”, a declarat oficialul CJ pentru Ziar de Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *