In vizor

VIDEO La Florești deșeurile din construcții se aruncă direct în Someș

Scris de 161

Situația gunoaielor de pe malul Someșului din Florești este o problemă pentru care încă nu s-a găsit rezolvare. Cetățenii din Florești care și-au ridicat case sau și-au amenajat un adăpost pe malul Someșului aruncă gunoaiele direct în râu de ani de zile. 

Într-un filmuleț postat de către Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) Cluj se vede cum un sac cu deșeuri provenite din construcții este aruncat de pe mal direct în râu. Cel mai probabil astfel de acțiuni sunt ceva obișnuit pentru locuitorii din zonă. 

Primarul Pivariu a promis că vor fi instalate camere de supraveghere pentru a-i depista și amenda pe cei care aruncă deșeuri, însă deocamdată aceste camere se lasă aștepte. Mai mult, activiștii de mediu consideră că amenzile nu vor reprezenta o soluție, fiind vorba despre o comunitate defavorizată. Cel mai probabil aceștia nu își vor achita acele amenzi și vor continua să arunce deșeurile în Someș, așa cum au făcut mereu. 

Primăria din Florești a primit mai multe amenzi de la Garda de Mediu pentru deșeurile care poluează Someșul, însă oricât de mult ar fi curățat Primăria malurile, în câteva zile gunoaiele erau la loc. 

O soluție pentru ca măcar deșeurile din construcții să nu mai fie aruncate în Someș sau pe dealuri ar fi amenajarea unui punct de colectare permanent, care în acest moment lipsește în Florești. Primăria a desființat vechiul punct de colectare și încă nu a reușit să amenajeze un alt punct.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE