Reportaj

VIDEO – La Cluj, autobuzele și tramvaiele circulă aproape goale. Clujenii se protejează de coronavirus și de amenzile statului prin statul acasă

Chiar și la orele de vârf, Clujul este în aceste zile aproape pustiu. Autobuzele și tramvaiele vin des în stații, dar circulă mai mult goale. Clujenii, în mare parte, au înțeles că statul acasă este, în această perioadă, cel mai sigur mod prin care își pot proteja sănătatea. Sau, se tem de amenzile date de către autoritățile statului.

În timp ce printre blocuri oamenii mai mișună ziua, pe arterele principale de circulație, pe unde umblă poliția, atât în cartiere, cât și în Centru, pot fi văzuți puțini trecători. Doar câteva mașini personale, și mai puțini pietoni, iar în autobuze călătorii au între ei câteva scaune distanță.

Cu toate acestea, marți, 28 aprilie, în ziua filmării clipului de mai jos, la Cluj au fost verificate 1 140 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare, fiind aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 263 175 lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *