Reportaj

VIDEO INTERVIU – Tudor MARC, Senior Broker Welt Imobiliare – PIAȚA IMOBILIARĂ ÎN PANDEMIE

Perioada instaurării stării de urgență și declararea oficială a pandemiei de coronavirus a schimbat radical multiple domenii de activitate, afectând în mod semnificativ economia. Piața imobiliară din Cluj a reușit să se adapteze noului context epidemiologic, iar proiectul anunțat de curând de guvernanți – Programul „Noua Casă” – ar trebui să ofere mai multe șanse atât actanților care activează în cadrul pieței imobiliare, cât și clienților, o oportunitate în plus pentru obținerea unei locuințe, a propriei locuințe. 

Ziar de Cluj a ținut să afle care sunt particularitățile pieței imobiliare în contextul critic al pandemiei, motiv pentru care a apelat la Tudor Marc, Senior Broker (Welt Imobiliare Cluj), prilej cu care au fost reliefate câteva caracteristici specifice acestei perioade. 

Preferințele clujenilor s-au schimbat, în bună măsură din cauza contextului epidemiologic, astfel încât zona metropolitană și periferia orașului au început să fie tot mai căutate de clienți, iar această tendință de la nivel local se înscrie într-un trend mai vast, la nivel european: un imobil situat în zona metropolitană sau chiar într-o zonă mai îndepărtată de oraș, propria locuință, de preferință propria casă, reprezintă răspunsul clienților la condițiile epidemiologice restrictive ce au fost impuse odată cu instaurarea stării de urgență.

Nevoia de spațiu, primează. 

În același context, piața chiriilor aproape că a explodat spre finalului stării de urgență (începutul lunii mai 2020), iar motivul unei cereri atât de mari, nejustificate, pare să-i fi uimit până și pe specialiștii în imobiliare. 

Explicația acestui fenomen o puteți afla urmărind interviul cu Tudor Marc, Senior Broker. 

Tot aici veți găsi detalii în privința noului proiect anunțat de guvernanți, Programul „Noua Casă”, care vine să completeze precedentul program „Prima Casă”. Astfel, un program îl completează pe celălalt și îl extinde.

Care sunt beneficiile Programului „Noua Casă” veți afla urmărind interviul de mai jos. 

Și, nu în ultimul rând, veți găsi informații prețioase despre evoluția pieței imobiliare de la începutul pandemiei până în prezent, dar și câteva perspective în privința evoluției ulterioare a pieței chiriilor și a vânzărilor – ce se întâmplă cu prețul chiriilor dacă anul școlar/universitar 2020-2021 va începe în mediul online sau dacă vor fi reluate cursurile față în față în universități?

Cum va reacționa piața imobiliară în acest context? 

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ați împărtășit din curiozitățile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *