Reportaj

VIDEO INTERVIU – Judit Borzasi, Sonrisa Dance Center: „Pasiunea pentru dansurile latino este atât de puternică, încât nici pandemia nu o poate omorî!”

Scris de 58

În comunitatea de dansatori din Cluj și din țară, Sonrisa este un nume sonor. Școala, fondată în anul 2014 de către Adrian Tîrt, Tatiana Tîrt-Bătrâncea și Judit Borzasi, a ajuns una dintre cele mai cunoscute, iubite și respectate din Cluj, mii de salsero, bachatero și kizombero aprofundându-și pasiunea în sălile de dans de pe strada Regele Ferdinand.

Judit Borzasi a cunoscut lumea muzicii și a dansului la 9 ani, iar acum stăpânește peste 20 de stiluri. A predat și a performat pe scene din întreaga lume, iar în 2011 a devenit instructor și coregraf la una dintre cele mai respectate școli din Brisbane, Australia.

Palmaresul ei include câștigarea concursului Latino American din Australia, în 2013, în divizia Latin Profesional. A participat la  Campionatele mondiale, World Latin Dance Cup 2013 și World Salsa Summit 2014, divizia Cha cha cha Profesional, unde, alături de partenerul ei de dans, a câștigat locul 4, respectiv locul 2.

Din 2014, Judit inspiră dansatorii clujeni prin cursurile pe care le ține la școala care le aduce zâmbetul pe buze celor 2500 de tineri care fac parte din familia Sonrisa.

Din păcate însă, pandemia a oprit pașii de dans pentru toate școlile din țară. Dar Sonrisa s-a reinventat și, în prezent, prin intermediul platformei online, pasionații pot învăța salsa și bachata din confortul și în siguranța propriei locuințe.

În interviul acordat pentru Ziar de Cluj și NCN, Judit Borzasi a detaliat devenirea sa ca dansatoare, a vorbit despre Sonrisa Dance Center și despre oamenii care au însuflețit școala în cei 6 ani care au trecut de la înființare, a explicat ce înseamnă dansurile latino, cum se învață acestea offline și online.

Care este viitorul comunității și a școlilor de salsa?

„Este o situație incertă acum, nu este niciun manual despre cum să activezi și cum să supraviețuiești într-o perioadă de pandemie. Tot ce încercăm noi este să ținem această pasiune pentru dansuri latino în viață și cred că această pasiune este atât de puternică, încât nici pandemia nu o poate omorî și, prin urmare, eu cred că, pe moment, varianta online este chiar foarte bună, iar cea mai bună idee este să le combini, să combine online-ul cu o oră particulară.

Orele private sunt singurele pe care le putem organiza în momentul de față și, atâta timp cât suntem responsabili și respectăm măsurile de siguranță, cred că aceste ore particulare sunt un adaos foarte bun pentru dezvoltarea oricărui dansator.

Partea bună în Sonrisa Online, un proiect inițiat de colegii mei, Tatiana și Adrian Tîrt, este că poți să faci lecțiile când vrei tu, poți să le faci de acasă, deci sunt foarte multe avantaje, dar probabil că majoritatea dansatorilor ar avea nevoie de un pic de îndrumare. Adică, înveți într-adevăr foarte bine de pe online, dar, cei care simt nevoia de îndrumare, pot să învețe din lecțiile online, iar apoi să vină să le corecteze, să exerseze la o oră privată cu un profesionist”, a explicat Judit Borzasi.

Vă invităm să urmăriți integral interviul cu fondatoarea celei mai zâmbitoare școli de dans din Cluj:ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 2 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 6 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 6 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 7 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 7 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 8 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 9 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 9 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 21 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 22 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE