Rautacisme

VIDEO – Imagini inedite cu noile autobuze electrice autonome promise de primarul Emil Boc

În cursul zilei de ieri, lipitorii de afișe ai PNL-ului, respecializați profesional ca „băgători în poște”, i-au fericit pe clujeni cu zeci de mii de pliante ce conțineau promisiunile năstrușnice ale primarului Emil Boc.

Sub deviza: „Construim Europa la noi acasă”, edilul enumeră în pliantul său electoral ce va face pentru clujeni în mandatul 2020-2024, chiar dacă am fi mai înclinați să credem că fițuica este una destinată imobiliarilor, cărora li se promit noi autorizații de construcție, ca în cartierul Europa, „la noi acasă”, adică peste tot!

Pentru următorii 4 ani, în privința infrastructurii de transport, Emil Boc promite centură metropolitană, tren metropolitan și, nu râdeți, metrou!

„Metrou: Finalizarea studiilor necesare și derularea procedurilor de realizare”, se precizează în pliantul care numai nu ne promite elicopter la scară pentru fiecare clujean! În următorul mandat, primarul va realiza, așadar, studii costisitoare pentru metrou și, în prag de alegeri, prin toamna anului 2024, ne va prezenta și vreun proiect tehnic. Și, eventual, se va poza pe un șantier ad-hoc al viitorului metrou din viitor, unde ar urma să se înceapă săpăturile în mandatul 2024-2028 sau în următoarele. Probabil că primarul se va poza pentru pagina sa de Facebook, așa cum ne-a obișnuit, alături de viceprimarul reales Dan Tarcea și de 2-3 aurolaci, importați de la gurile de metrou bucureștene, pentru a da mai multă autenticitate momentului.

Emil Boc mai promite, în fițuica sa electorală, și noi linii de troleibuze, așteptate în zadar de către clujeni în ultimul deceniu, în care tot Excelența Sa a fost primar, în care noi zone rezidențiale-dormitor s-au dezvoltat în tot Clujul, fără noi linii de transport în comun.

Edilul ne promite și un „proiect pilot pentru autobuze electrice autonome”, adică autobuze deștepte în cap, care se vor conduce singure, fără șofer, și „flotă de transport public electrică până în 2028”, adică peste două mandate.

Ziar de Cluj a intrat în posesia unor imagini inedite cu noile autobuze electrice autonome, care, dacă și numai dacă îl veți vota pe Emil Boc, vor fi aduse la Cluj în premieră mondială:

În lumina acestor imagini, celelalte promisiuni ale primarului, în privința modernizării infrastructurii de transport, par realizabile mâine! Adică, nu chiar mâine, mâine, după alegeri: piste noi (discontinue) pentru bicicliști, culoare verzi de mobilitate sustenabilă pe malurile cursurilor de apă, 5 noi parkinguri, două parcări de tip ”park and ride” la intrările în oraș, pasaj rutier peste calea ferată în zona Tăietura Turcului, construirea de noi poduri (Oașului – Răsăritului, noul pod Garibaldi), reabilitarea altor 3 poduri (nu se spune nimic despre podul ratat Porțelanului!), culoare pietonale în fiecare cartier, câte și mai câte, să vezi și să nu crezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *