In vizor

VIDEO Emanuel Ungureanu despre spitalul abandonat de la Colina: ”Minciuni, ruine, gunoi”

Candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, readuce în atenția publică proiectul eșuat de la Colina, acolo unde o clădire în ruină trebuia să devină spital de urgență.

”Acest spital ar fi trebuit să fie în zona Colina din Cluj-Napoca, un spital care nu s-a mai construit niciodată, care a fost transferat cu tot cu teren în proprietatea Academiei de Muzică.  Sunt 30 de ani de politică la Cluj, de minciuni în ceea ce privește sănătatea publică. An de an au venit și au promis că fac spitale de la zero. Acest spital promis este o ruină astăzi. Sunt buruieni, multă mizerie și gunoaie. An de an s-au făcut spitale de la zero și nu s-a făcut nimic. În această zonă din Cluj-Napoca, la capătul cartierului Mănăștur. De 30 de ani se promite spital după care s-a venit cu minciuna că se va face aici Academia de Muzică. Minciuni, ruine, gunoi.  Acest spațiu este insalubru, o groapă de gunoi, pe această clădire au crescut copacii”, explică Emanuel Ungureanu.

Proiectul a fost demarat în anul 1995 pe o suprafață de 21,000 mp dar după ce a fost ridicat scheletul clădirii, construcția unui nou spital a fost abandonată și nu a mai fost reluată niciodată în ultimii 25 de ani. Zeci de politicieni au tot promis construcția unui spital de le zero, mai exact a unui spital regional. Până acum abia dacă s-a stabilit amplasamentul și s-a făcut studiul de fezabilitate. 

Investiția de la Colina se dorea a fi cel mai modern spital de urgență din regiune la acea vreme. Visele mărețe ale autorităților s-au năruit la un an de la începerea lucrărilor, când șantierul a fost închis din lipsă de bani. Timp de 25 de ani, autoritățile nu au știut ce să facă cu proiectul abandonat așa că ceea ce s-a dorit a fi un spital regional modern a ajuns acum o ruină năpădită de buruieni, cu copaci care au crescut din zidurile de beton și cuib pentru boschetari.

Proiectul s-a dorit ulterior a fi reconvertit în sediu pentru Centrul Cultural Transilvania, apoi sediu pentru Academia de Muzică. În 2013 s-a vrut construirea unui spital de copii pe locul ruinelor, dar ideea a fost abandonată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *