In vizor

VIDEO. Drulă despre ”gospodarul” Boc: ”Se dovedeşte a fi un primar de proiecte mici. Nu e totuna să faci stâlpişori pe trotuar cu a gestiona proiecte de miliarde”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, este de părere că primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, îl critică din cauză că nu poate implementa marile proiecte pe care le-a susţinut ca ministrul pentru Cluj Napoca. „Domnul Boc se dovedeşte a fi un primar de proiecte mici, pentru că nu e totuna să faci stâlpişori pe trotuar, câteva marcaje şi o străduţă, cum e să gestionezi proiecte de miliarde”, afirmă liderul USR.

  • ”Domnul Boc, trebuie să recunosc, pentru mine… am fost şocat, după ce nu am mai fost ministru, e o mare dezamăgire. S-a apucat acum vreun an să mă atace încontinuu, dar aproape obsesiv la fiecare şedinţă de Consiliu Local, fără ca eu să fi făcut ceva sau să-i fi menţionat vreodată numele, a început să mă atace pe mine” a afirmat Cătălin Drulă la Prima TV, în emisiunea Insider Politic.

https://www.facebook.com/catalindrulausr/videos/986661792515805

Acesta spune că „şocul” său vine din faptul că niciodată, în perioada în care a deţinut portofoliul Transporturilor, nu a avut conflicte cu primarul municipiului Cluj Napoca.

”De câte ori aveam discuţii cu dumnealui îmi spunea că este extraordinar de bine cum am gândit finanţarea europeană pentru Cluj. De altfel, Clujul are cele mai multe fonduri europene pentru decada asta, dintre toate oraşele din România. (…) Spunea: «Excelenţă, este extraordinar cum aţi gândit finanţarea europeană». După care, probabil este frustrat pentru că este incapabil să implementeze aceste proiecte – mă refer la centura metropolitană a Clujului, care este în Programul Operaţional Transport, fondurile europene obişnuite, şi metroul, care e în PNRR – şi a inventat o gogoriţă că am scos eu centura din PNRR. Păi am pus centura în Programul Operaţional Transport pentru că acel program are termen în 2030, deci se pot trage bani astăzi din el, dar are un termen mai îndepărtat, în timp ce PNRR-ul e doar până în 2026 şi cumva am anticipat incapacitatea domnului Boc de a face această centură până în 2026, adică am dat o şansă Clujului să nu piardă banii. Tocmai a fost licitaţia pentru centura metropolitană Cluj anulată pentru că nu s-a depus nicio ofertă. Or asta denotă ce prost se ocupă de aceste proiecte şi, din păcate, domnul Boc se dovedeşte a fi un primar de proiecte mici, pentru că nu e totuna să faci stâlpişori pe trotuar, câteva marcaje şi o străduţă, cum e să gestionezi proiecte de miliarde”, mai afirmă liderul USR.

Acesta este de părere că primarul Emil Boc are ”o mare problemă” în a gestiona mari proiecte pentru Cluj Napoca şi că,„ din cauza frustrării, probabil, pe care o are a început să atace şi să arunce cu noroi în USR”. Drulă mai spune că „dintr-un soi de respect” a evitat să răspundă criticilor primarului Clujului, dar că „la un moment dat minciuna devine prea de tot”.

Primarul municipiului Cluj-Napoca și şi consilierii USR sunt implicaţi într-o dispută care a pornit de la anularea licitaţiilor pentru centura metropolitană. USR l-a acuzat de incompetenţă pe Emil Boc, care a reacţiomat dur.