Din oras

Video – Cum a înțeles Primăria să le ofere flori clujencelor de 8 Martie: direct din tomberon!

După ce, de la preluarea funcției de city-manager, a lipsit complet din spațiul public, Gheorghe Șurubaru și-a făcut apariția în cursul acestei săptămâni la emisiunea „Ora de administrație publică”, la Antena 1 Cluj, unde a prezentat modul în care se desfăşoară activitatea de curăţenie stradală în Cluj-Napoca. 

City-managerul a afirmat că pentru eficientizarea activităţii chiar „a inventat” un sistem care permite curăţarea la bordură şi în cazurile în care sunt parcate maşinile lângă trotuar. După 9 luni de mandat în calitate de city-manager al oraşului, acesta le-a explicat cetăţenilor ce înseamnă serviciul de curăţenie stradală:

„Curăţenia o ştim cu toţii şi vrem să fie cât mai bine făcută la toată lumea. Intrăm acuma şi pe trotuare, am cerut firmelor să se doteze şi cu turbosuflante  care să poată da frunzele de pe trotuare şi nişte aspiratoare manuale cu care să încercăm să adunăm mizeria şi dintre dale şi din alveolele pomilor şi de la  pereţii clădirilor. Procesul acesta este mai complex, nu este chiar aşa cum credem noi, că vii şi dai cu o mătură şi speli. Dacă vrei să obţii rezultate trebuie să procedezi aşa cum scrie la carte”, a declarat Gheorghe Şurubaru.

Ziar de Cluj a mers ieri noapte, la ora 12, în „modernizata” Piață a Gării, care a fost un proiect de suflet al fostului viceprimar Gheorghe Șurubaru, pentru a vedea ce înseamnă pentru actualul city-manager „curățenia ca la carte”, cât de bine este salubrizată această zonă, strâns legată de numele celui care este acum, cel puțin în acte, manager al orașului:

În piațeta de vizavi de Gară, procesul complex de curățenie nu era deloc așa cum credeam noi, cu toate că ne așteptam ca această zonă să nu arate impecabil. Mizerie de aici însă ne-a întrecut toate așteptările!

Cei care au dat cu mătura, după cum se vede în imagini, nu au dat cu ea să curețe, ci au dat cu măturoiul de pământ, probabil de ciudă când au văzut dezastrul din acest spațiu public. Măturoiul rupt a ajuns între stinghiile unei bănci, întregind prin prezență maldărele de gunoaie.

Cu o turbosuflantă de nesimțire, cel mai probabil, gunoaiele au fost împrăștiate pe întreaga suprafață a pieței, o imagine dezolantă pentru ceea ce reprezintă, la urma urmei, o importantă poartă de intrare în oraș, primul lucru pe care îl văd turiștii când ajung la Cluj. 

O mahala infectă, cu mormane de gunoaie abjecte, acesta era Clujul noaptea trecută, într-o zonă reprezentativă pentru orașul nostru de 5 stele, 5 nuiele!

Nesimțirea și responsabilitatea se împart, ca întotdeauna, între cei care au fost aleși să administreze orașul și între alegători. Pentru că unii clujeni – prea mulți! – sunt adânc pătrunși de spiritul vandalismului și pentru că, pe de altă parte, municipalitatea ar trebui să ia măsuri ferme de prindere în flagrant și de amendare a vandalilor, de curățare a zonelor vandalizate. Responsabili pentru gunoiul din municipiu sunt și cei care votează mereu iresponsabilii care ajung astfel să îi reprezinte.

Puteți vedea în următorul clip cum trece agale prin această zonă, fără să oprească, o dubă impasibilă a Poliției Locale:

Mizeria a coborât ieri noapte și în pasajul din Piața Gării, unde, cu toate că nu a plouat în ultima vreme, apa băltea molcom.

Pata Rât coboară încet, dar sigur, spre centrul orașului, iar gunoiul va ajunge în curând un adevărat brand de Cluj.

Acesta este modul în care Primăria a înțeles ca, de 8 Martie, să le ofere flori doamnelor din Cluj-Napoca:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *