Focus

VIDEO Cei trei tineri care au murit după ce au testat un Maserati pe raza localității Poiana Stampei aveau probleme cu legea. Individul care conducea bolidul fără a avea permis de conducere era un cunoscut traficant de droguri din Cluj

Cei trei tineri care au murit după ce s-au răsturnat cu un autoturism marca Maserati GranTurismo pe raza localității Poiana Stampei aveau probleme cu legea, se arată în Știrile Pro TV.

Șoferul Ionuț Mihai Moldovan, în vârstă de 30 de ani, din Cluj, se afla sub control judiciar. Acesta este cercetat pentru trafic de droguri și grup infracțional organizat. El a fost prins cu droguri în valoare de 1.000.000 de lei în Vama Borș. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Moldovan nu avea voie să părăsească localitatea, era una dintre interdicţiile stabilite de procurorii care l-au plasat sub control judiciar şi nici nu avea permis de conducere, se arată în Adevărul.

Pasagerul Alexandru Peternel, în vârstă de 23 de ani, a crescut în orfelinat, la Gherla. Acesta se mutase în Bistrița. În 2018, a fost condamnat, alături de alți 14 indivizi, la doi ani de închisoare pentru vânzare de droguri. Tânărul a fost implicat și în scandaluri în stradă, cu macete.

Pasagerul Bogdan Bodea, în vârstă de 30 de ani, din Bistrița, a fost închis în străinătate pentru furt din automate cu mâncare. 

Vă amintim faptul că în seara de sâmbătă spre duminică, în prima seară în care măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului au fost relaxate, cei trei tineri au vrut să testeze bolidul menționat.

Dar, la un moment dat, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, șoferul a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afara drumului DN 17, pe partea stângă, și s-a rostogolit de mai multe ori. Conform anchetatorilor, în momentul accidentului autoturismul circula cu 150 de kilometri pe oră.

Localnicii care au auzit despre incident, i-au ghidat pe polițiști și pe pompieri la locul accidentului.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD două echipaje SMURD (B2 + TIM) de la Bistrița-Năsăud, cu sprijinul unei ambulanțe SAJ. 

În urma accidentului, bolidul de lux a ajuns un morman de fier, iar toți tinerii din autoturism au murit. Deși cadrele medicale le-au aplicat acestora manevre de resuscitare, din păcate toți au fost declarați decedați. 

Înaintea tragediei, tinerii plecaseră de la o pensiune din Pasul Tihuța.

Conform declarațiilor obținute de anchetatori, voiau să testeze pur și simplu limitele mașinii. Modelul atinge suta de kilometri pe oră în mai puțin de cinci secunde. Au pornit spre Vatra Dornei, iar la întoarcere, într-o curbă deosebit de periculoasă, șoferul a scăpat bolidul de sub control, din cauza vitezei excesive. Vehiculul a izbit un mal de pământ și a fost propulsat peste un gard. În zbor, a rupt un cablu electric, apoi s-a rostogolit pe terenul alăturat, se mai arată în Știrile Pro TV.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *