Din oras

VIDEO – Bătaie de joc pe bani publici: mașinile care curăță străzile lasă dâre de mizerie în urma lor

Clujenii reclamă bătaia de joc a firmelor de salubritate care doar se fac că spală străzile, de fapt mașinile se plimbă și cel mult lasă câte o dâră de mizerie în urma lor. Această situație se repetă pe mai multe străzi din cartierele clujene, acolo unde ochii vigilenți ai primarului Boc și ai city manager-ului Șurubaru nu ajung. Ei se plimbă pe străzile din centru și zic că avem un oraș de cinci stele.

”Așa arată străzile Clujului după ce trec mașinile de „periat si aspirat”. O bătaie de joc pe bani publici. Cand nu se plimbă cu periile ridicate (cum sunt surprinse de multe ori), mașinile de curățat strazi doar lasă o dâră de apă murdară si pământ ca semn ca au trecut pe acolo si banii grei încasați nu au fost luați degeaba. Ba mai mult, din cand in când lasă grămezi de mizeriei deoarece tancurile de colectare nu sunt golite. Suntem nemulțumiți de această bătaie de joc si sperăm să ajungă la ochii primarului”, semnalează situația un locuitor din cartierul Dâmbul Rotund. 

Situația se repetă însă și în celelalte cartiere, după cum remarcă și alți clujeni. Unde este Șurubaru, city managerul expert în curățenia la bordură? S-a cam pierdut în ceață în ultimele luni. Nicio interveție la radio despre curățenie, despre gunoaie sau despre Someș. Nici măcar postări despre popice nu mai sunt pe pagina lui de socializare. Nesupravegheate, firmele de salubrizare își fac treaba de mântuială, mai ales în ceea ce privește curățenia pe străzile din cartiere. 

”Curețenia se face de mântuială, se aruncă apă potabilă pe mijlocul drumului, iar dacă ai șansa să circuli pe un asemeneqa drum, poți merge liniștit la spălătorie să își speli mașina. Nimeni nu vede, nimeni nu ia măsuri, pentru că nu-și mișcă fundurile de pe scaunele călduțe în teren să urmărească din când în când cum muncesc cei puși să curețe orașul”, potrivit unui alt clujean.

 

Vă reamintim că cele două firme care se ocupă de salubrizarea stradală au solicitat anul trecut majorarea tarifelor, iar cererea lor a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca. 

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru Brantner Servicii Ecologice, au fost aprobate următoarele tarife:

  • -măturat aspirat mecanic trotuare și carosabil de la 10,40 lei/1000mp fără TVA la 11,01 lei/1000mp fără TVA;
  • -întreținere străzi de la 5,74 lei/1000mp fără TVA la 5,88 lei/1000mp fără TVA;
  • -măturat manual carosabil și trotuare de la 10,04 lei/1000mp fără TVA la 10,17 lei/1000 mp fără TVA;
  • -curățat manual rigole de la 396,78 lei/1000ml fără TVA la 397,24 lei/1000ml fără TVA.

Pentru Rosal Grup au fost aprobate următoarele tarife:

  • -măturat aspirat mecanic trotuare și carosabil de la 7,40 lei/1000mp fără TVA la 8,01 lei/1000mp fără TVA;
  • -întreținere străzi de la 6,13 lei/1000mp fără TVA la 6,30 lei/1000mp fără TVA;
  • -măturat manual carosabil și trotuare de la 13,93 lei/1000mp fără TVA la 14,25 lei/1000 mp fără TVA;
  • -curățat manual rigole de la 515,14 lei/1000ml fără TVA la 553,18 lei/1000ml fără TVA.

 

 

sursa video:Facebook/Dambul Rotund cartier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *