In vizor

VIDEO – Adela Golea despre pacientul cu COVID-19 care a fugit din spital: ”A devenit agitat, nu a dorit transferul la Infecțioase. A părăsit instituția medicală fără acord”

Scris de 260

Directorul medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, dr. Adela Golea, a oferit detalii suplimentare despre bărbatul diagnosticat pozitiv cu COVID-19 care a refuzat internarea la Spitalul de Boli Infecțioase și a părăsit spitalul fără acordul medicilor. 

”Pacientul în vârstă de 60 de ani a fost internat în data de 18 august pe secția de cardiologie intervențională, venind la Spitalul Județean Cluj prin urgență, fiind trimis de la Spitalul Turda pentru un sindrom coronarian acut cu simptomatologie de infarct nonstemic la un pacient hipertensiv la patru ore de la debut. Pacientul și-a dat acordul pentru terapia intervențională, pentru coronografie și stentare și totodată și-a dat acordul pentru a fi recolta PCR de COVID, având în vedere că decizia spitalului este de a recolta pacienții care se internează în spitalul județean și această decizie este bazată pe apariția pacienților asimptomatici pozitivi care pot transmite și care pot crea focare în spital. De aceea pacienți nou internați sunt internați singuri în salon într-o zonă numită tampon până când se decide dacă aceștia sunt pozitivi sau nu”, a declarat Adela Golea.

Pacientul a devenit agitat în momentul în care a fost informat că rezultatul testului pentru COVID-19 este pozitiv și a refuzat transferul la Spitalul de Boli Infecțioase. Medicul a încercat să vorbeacă și cu familia pacientului însă și aceștia i-au transmis că nu cred în existența virusului și nu sunt de acord cu transferul bărbatului.

”În data de 20 dimineața am avut rezultatul și la acest moment, medicul curant aluat legătura cu Spitalul de Boli Infecțioase să vedem când îl putem transfera. S-a temporizat inițial din lipsă de locuri, după care au fost sunați de la Spitalul de Boli Infecțioase că pot să preia pacientul. Pacientul ne mai necesitând alte manopere intervenționale sau terapie specifică cardiologică a fost informat și i s-a spus că va fi transferat cu planul de tratament pe care dânsul va trebui să îl urmeze pentru patologia cardiacă, la Spitalul de Boli Infecțioase pentru tratamentul infecției COVID. La acest moment pacientul nu a dorit, a devenit agitat. S-a încercat inclusiv obținerea telefonic de la familie a unui suport decizional, dar din păcate medicul curant ne-a comunicat că nici familia nu crede în această infecție COVID și nu sunt de acord să fie transferat. Pacientul a fost lăsat să se mai gândească, dar acest timp de gândire a fost un timp în care dânsul s-a gândit să părăsească instituția medicală fără acord. În momentul în care am fost anunțați de acest lucru am anunțat DSP și s-a făcut un anunț pe 112 la poliție din raționamente de siguranța pacientului. Pacientul a plecat cu cateterul venos pe care îl avea, care oricând putea fi extras accidental, să se producă o hemoragie și să pună în pericol viața pacientului. Instituțiile abilitate iau deciziile necesare pentru siguranța pacientului și pentru reducerea contaminării celor cu care ar fi putut veni în contact”, explică dr. Adela Golea.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

La data de 20.08.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 4510/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE