In vizor

VIDEO – Adela Golea despre pacientul cu COVID-19 care a fugit din spital: ”A devenit agitat, nu a dorit transferul la Infecțioase. A părăsit instituția medicală fără acord”

Scris de 260

Directorul medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, dr. Adela Golea, a oferit detalii suplimentare despre bărbatul diagnosticat pozitiv cu COVID-19 care a refuzat internarea la Spitalul de Boli Infecțioase și a părăsit spitalul fără acordul medicilor. 

”Pacientul în vârstă de 60 de ani a fost internat în data de 18 august pe secția de cardiologie intervențională, venind la Spitalul Județean Cluj prin urgență, fiind trimis de la Spitalul Turda pentru un sindrom coronarian acut cu simptomatologie de infarct nonstemic la un pacient hipertensiv la patru ore de la debut. Pacientul și-a dat acordul pentru terapia intervențională, pentru coronografie și stentare și totodată și-a dat acordul pentru a fi recolta PCR de COVID, având în vedere că decizia spitalului este de a recolta pacienții care se internează în spitalul județean și această decizie este bazată pe apariția pacienților asimptomatici pozitivi care pot transmite și care pot crea focare în spital. De aceea pacienți nou internați sunt internați singuri în salon într-o zonă numită tampon până când se decide dacă aceștia sunt pozitivi sau nu”, a declarat Adela Golea.

Pacientul a devenit agitat în momentul în care a fost informat că rezultatul testului pentru COVID-19 este pozitiv și a refuzat transferul la Spitalul de Boli Infecțioase. Medicul a încercat să vorbeacă și cu familia pacientului însă și aceștia i-au transmis că nu cred în existența virusului și nu sunt de acord cu transferul bărbatului.

”În data de 20 dimineața am avut rezultatul și la acest moment, medicul curant aluat legătura cu Spitalul de Boli Infecțioase să vedem când îl putem transfera. S-a temporizat inițial din lipsă de locuri, după care au fost sunați de la Spitalul de Boli Infecțioase că pot să preia pacientul. Pacientul ne mai necesitând alte manopere intervenționale sau terapie specifică cardiologică a fost informat și i s-a spus că va fi transferat cu planul de tratament pe care dânsul va trebui să îl urmeze pentru patologia cardiacă, la Spitalul de Boli Infecțioase pentru tratamentul infecției COVID. La acest moment pacientul nu a dorit, a devenit agitat. S-a încercat inclusiv obținerea telefonic de la familie a unui suport decizional, dar din păcate medicul curant ne-a comunicat că nici familia nu crede în această infecție COVID și nu sunt de acord să fie transferat. Pacientul a fost lăsat să se mai gândească, dar acest timp de gândire a fost un timp în care dânsul s-a gândit să părăsească instituția medicală fără acord. În momentul în care am fost anunțați de acest lucru am anunțat DSP și s-a făcut un anunț pe 112 la poliție din raționamente de siguranța pacientului. Pacientul a plecat cu cateterul venos pe care îl avea, care oricând putea fi extras accidental, să se producă o hemoragie și să pună în pericol viața pacientului. Instituțiile abilitate iau deciziile necesare pentru siguranța pacientului și pentru reducerea contaminării celor cu care ar fi putut veni în contact”, explică dr. Adela Golea.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

La data de 20.08.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 4510/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 59 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 60 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE