In vizor

VIDEO – A început vaccinarea în centrele rezidențiale din Cluj

Persoanele din centrele rezidențiale au fost primele vaccinate în cea de-a doua etapă care a debutat azi. În județul Cluj sunt 49 de centre și urmează să fie vaccinate aproximativ 2000 de persoane.  

„Etapa a doua de vaccinare debutează cu centrele rezidențuiale. Aproximativ 2000 de persoane vor fi vaccinate în cele 49 de centre rezidențiale publice și private pe care le avem pe raza județului Cluj. Începem aici la centrul rezidențial de vârstnici cu 101 persoane care vor fi vaccinate”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

Persoanele din aceste centre sunt vaccinate de echipe mobile.

„La nivelul DGAPSC Cluj echipele mobile sunt formate din medic și asistenți angajați. sunt trei echipe mobile. Ne-am asigurat să avem dotarea necesară și să avem amenajate spațiile pentru asigurarea vaccinării. Sunt și rezidenți care nu doresc sau pentru care este contraindicată vaccinarea. Toți rezidenții au fost văzuți de medicii specialiști și li s-a recomandat sau nu începutul vaccinării în acest moment. Marea majoritate a vârstnicilor au reacționat pozitiv. Cei care erau nehotărîți au beneficiat de suportul colegilor de la fiecare centru pentru a arăta responsabilitate și importanța acestei acțiuni”, a declarat Nicoleta Molnar, directorul DGASPC Cluj.

La nivelul județului Cluj vor fi operaționale pentru început 10 centre, însă numărul lor poate ajunge la 30, în funcție de programări și de numărul de doze de vaccin.

„La nivelul județului Cluj vor fi deschise 10 centre cu 12 fluxuri pentru etapa a doua. În funcție de alocarea dozelor de vaccin și în funcție de programări putem deschide până la 30 de centre pe care la avem pregătite la nivelul județului. Au fost aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Ele sunt pregătite în proporție de 90%. Mai există o mică problemă de personal care se va rezolva. Suntem pregătiți pentru această etapă. Personalul medical care se va implica în vaccinare începe să fie tot mai cooperant”, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

Înscrierea pentru vaccinare începe azi la ora 15:00, iar prefectul Mircea Abrudean a declarat că preconizează ca de luni va începe vaccinarea pentru persoanele din etapa a doua, altele decât cele din centrele rezidențiale care sunt vaccinate de echipe mobile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *