Rautacisme

Video – stand-up comedy: Declarațiile electrice ale castelanilor de la Bonțida și o poezie înduioșătoare inspirată de Electric Castle

Duminică, 28 august, la sărbătoarea Fiilor Comunei Bonțida, grupul de politicieni al PNL Cluj, aflat permanent în „Vacanța Mare”, a făcut un stand-up comedy de excepție în fața sătenilor. Vă invităm să le urmăriți performance-ul care, cu siguranță, vă va însenina ziua:

Un eveniment a cărui grandoare a fost (profund) marcată și de concursul de ceaunuri. Emil Boc – marea absență de la această manifestare!

În timp ce cânta imnul național dinspre scenă, pe platoul amenajat ad-hoc, în mijlocul drumului, pentru Fiii Satului, versurile imnului – „un sânge de roman”, se întrepătrundeau cu un sânge de mici și cu micii în sânge de pe mesele românilor. 

Lumea nu părea deloc impresionată de ce urma să se întâmple pe scenă, așa că majoritatea bonțidenilor, și așa prezenți în număr mic la această manifestare, stăteau liniștiți la mese și-și beau apa minerală. În fața scenei, doar câteva rânduri de fii ai satului așteptau „discursurile invitațiilor”.

Primul a luat cuvântul primarul penelist Emil Cărhaț:

„Domnule senator, domnilor consilieri județeni, stimați invitați, domnilor consilieri locali, dragi fii ai comunei Bonțida”, stimați fii ai lui Traian și Decebal, dragă Obama, domnule Putin, stimată doamnă Merkel ș.a.m.d….

Primarul le mulțumește tuturor pentru încrederea pe care i-au acordat-o, alegându-l din nou primar al comunei Bonțida. Doamnele în etate aplaudă frenetic (de fapt, doar de complezență). 

„Dacă bucuria mea este mare, apăi să știți că obligația morală mă cam înspăimântă!”, declamă, elucubrant, primarul. „Vom străbate cu realizări mulțumitoare acești 4 ani care urmează”, continuă Cărhaț, care este imediat gratulat cu aplauze mulțumitoare. 

„A fi împreună este un început, a lucra împreună este un succes, a rămâne împreună este un progres”, scandează primarul de pe scenă, continuând însăilarea de ziceri și de preziceri, urmate de noi ropote de aplauze. 

„Pentru a consemna evenimentul, am invitat lângă mine și pe cei 3 purtători de condei ai comunei, care prin talentul lor intelectual au contribuit mult la creșterea valorică a întâlnirii noastre de astăzi, anul acesta prezentându-se cu încă un volum de poezie…”, a mai precizat primarul, emfatic.

Grandoarea acestui eveniment este marcată și de concursul de ceaunuri, care se desfășoară acolo mai în spate”, a mai declamat retoric primarul, grandoare însă umbrită de lipsa de la acest eveniment a primarului Emil Boc, care nu a fost prezent pentru a amesteca maiestuos în ceaun. Primarul Boc era probabil la alte ceaunuri și nu se amestecă unde nu-i fierbe ceaunul! Sau unde îi arde rampa!

„Sper din toată inima ca toată lumea să se simtă bine și să rămână cu o amintire frumoasă de la această sărbătoare!”, a mai citit de pe foaie primarul Emil Cărhaț. „Bucuria cea mare a acestei sărbători este că suntem din nou împreună pentru o clipă, o clipă cât o veșnicie! Vă doresc distracție plăcută!”, a încheiat primarul.

După înmânarea câte unei diplome de excelență „celor 3 poeți ai noștri”, „domnilor scriitori poeți”, după cum s-a exprimat Emil Cărhaț, „pentru promovarea comunei Bonțida și a tradițiilor culturale ale satului românesc în operele lor literare”, i-a venit rândul la microfon domnului senator IT-ist cinefil, Marius Nicoară.

Marius Nicoară – senator de Bonțida

Marius Nicoară a ținut un discurs electoral pe față, fără ascunzișuri, în calitatea sa de „senator de Bonțida”:

„Domnule primar, stimați consilieri locali și județeni, stimați poeți, de la care aștept să ne recitați câte-o poezie, ca și în fiecare an, dragi locuitori ai comunei Bonțida, sunt alături de dumneavoastră, așa cum sunt, practic, din 2004, deci de 12 ani, între 2004 și 2008 în calitatea pe care am avut-o de președinte al Consiliului Județean și din 2008 până acum, timp de 8 ani, ca și senator, senator de Bonțida, pentru că întotdeauna am primit aici foarte multe voturi de la dumneavoastră și vă mulțumesc!

Dar, este adevărat că m-am implicat pentru  bunul mers al comunei dumneavoastră alături de, eu spun cel mai destoinic primar pe care l-a avut Bonțida în ultimii zeci de ani, și anume Emil Cârhaț, care, de câte ori a avut o problemă importantă de rezolvat, a venit la mine la Consiliul Județean sau a venit la București la Parlament pentru ca să deznodăm probemele comunei, și nu venea pentru binele lui, ci pentru binele comunității.

Astăzi este din nou o sărbătoare la care mă bucur că m-ați invitat și pot să fiu alături de voi, voi veni în toamnă pentru ca să vă rog să mă votați din nou, dar, până atunci, stimați locuitori ai comunei Bonțida, distracție plăcută, veselie multă! Vă mulțumesc!”, a încheiat auto-intitulatul senator de Bonțida, căruia, dacă i-am fi spus noi astfel, ne-ar fi reproșat că-l minimalizăm.

„Mirajul Bonțidei te cheamă-ntr-un fel…”

După ce Marius Nicoară, cu sau fără laptop, a făcut un pas în spate, au ieșit în față domnii poeți, care au început să își recite poeziile. Ne-a atras atenția opera literară a artistului bonțidean „cu gradul de colonel și poet recunoscut la nivel de țară”, Vasile B. Gădălin, care, „pentru încântare”, ne-a citit două poezii, dintre care vă redăm integral una, o creație poetică de o valoare inestimabilă, având ca temă „ultimul eveniment important la nivel mondial, festivalul de muzică Electric Castle”:

„Mirajul Bonțidei te cheamă-ntr-un fel
Cu pelerine și cizme de gumă
La cel mai iubit festival, la castel,
Căci muzica bună aici te îndrumă!

Vin mii de tineri, din țară, de-afară,
S-asculte cum cântă artiști renumiți
Mirific e locul sub ploaia de vară
Vezi tineri surprinși în sărut fericiți!

Acesta e spiritul pe care-l transmite
Castelul îi atrage ca un magnet
Perechi de tineri îndrăgostite
Își dau aici întâlnire pe net!

Mirajul Bonțidei de veacuri persistă
În jurul legendei țesute-n castel
Trăiește o clipă de vis și insistă
Când muzica bună răsună din el!”

Foto (Emil Boc): m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *