Sport

Victorie imensă pentru „U” Alexandrion la Slobozia, după o repriză secundă perfectă. Clujencele au scăpat de emoţii pe final de sezon

Scris de 82

Echipa clujeană de handbal feminin „U” Alexandrion a reuşit o victorie mare pe terenul Unirii Slobozia, 25-23 (12-17) asigurându-şi, în mare măsură, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Elevele lui Carmen Amariei au făcut o a doua repriză perfectă, după ce prima au încheiat-o cu un dezavantaj de cinci goluri, şi le-au permis adversarelor să marcheze doar şase goluri.

U” Alexandrion scăpa complet de griji pe acest final de sezon cu o victorie la Slobozia, însă gazdele, conştiente că doar cu un succes se mai pot agăţa de şansa evitării, in-extremis, a unui loc la baraj, au început în forţă acest joc. Unirea a fost în permanenţă la conducere, însă nu s-a putut distanţa la mai mult de trei goluri de clujence în primele 25 de minute. Finalul reprizei a fost, însă, unul slab pentru elevele lui Carmen Amariei, care au intrat la vestiare cu un deficit de cinci goluri, 12-17, informează CJSport.ro.

Laslo şi colegele sale au revenit mai montate în partea a doua a jocului şi au reuşit să se apropie din nou de ialomiţence, la intrarea în ultimele 10 minute oaspetele mai având de recuperat doar un gol. Pe fondul unui joc mult superior faţă de prima repriză, inevitabilul s-a produs în minutul 53, „U” Alexandrion egalând scorul la 22 şi, profitând de avantajul echipei care vine din spate, a reuşit să preia mai apoi conducerea pe tabelă.

Clujencele nu au mai cedat iniţiativa şi au reuşit să câştige, 25-23, un meci care le asigură, aproape 100%, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Cristina Laslo, cu şapte goluri, a fost cea mai bună marcatoare pentru ardelence, Florina Chintoan şi Andreea Tetean reuşind câte şase goluri.

„U” se află pe locul 10 şi are acum opt puncte în faţa Sloboziei, echipă care ocupă o poziţie de baraj, până la finalul campionatului mai rămânând doar trei etape.

 
foto: U Alexandrion-facebook


ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE