Sport

Victorie imensă pentru „U” Alexandrion la Slobozia, după o repriză secundă perfectă. Clujencele au scăpat de emoţii pe final de sezon

Echipa clujeană de handbal feminin „U” Alexandrion a reuşit o victorie mare pe terenul Unirii Slobozia, 25-23 (12-17) asigurându-şi, în mare măsură, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Elevele lui Carmen Amariei au făcut o a doua repriză perfectă, după ce prima au încheiat-o cu un dezavantaj de cinci goluri, şi le-au permis adversarelor să marcheze doar şase goluri.

U” Alexandrion scăpa complet de griji pe acest final de sezon cu o victorie la Slobozia, însă gazdele, conştiente că doar cu un succes se mai pot agăţa de şansa evitării, in-extremis, a unui loc la baraj, au început în forţă acest joc. Unirea a fost în permanenţă la conducere, însă nu s-a putut distanţa la mai mult de trei goluri de clujence în primele 25 de minute. Finalul reprizei a fost, însă, unul slab pentru elevele lui Carmen Amariei, care au intrat la vestiare cu un deficit de cinci goluri, 12-17, informează CJSport.ro.

Laslo şi colegele sale au revenit mai montate în partea a doua a jocului şi au reuşit să se apropie din nou de ialomiţence, la intrarea în ultimele 10 minute oaspetele mai având de recuperat doar un gol. Pe fondul unui joc mult superior faţă de prima repriză, inevitabilul s-a produs în minutul 53, „U” Alexandrion egalând scorul la 22 şi, profitând de avantajul echipei care vine din spate, a reuşit să preia mai apoi conducerea pe tabelă.

Clujencele nu au mai cedat iniţiativa şi au reuşit să câştige, 25-23, un meci care le asigură, aproape 100%, rămânerea în Liga Naţională şi în următorul sezon. Cristina Laslo, cu şapte goluri, a fost cea mai bună marcatoare pentru ardelence, Florina Chintoan şi Andreea Tetean reuşind câte şase goluri.

„U” se află pe locul 10 şi are acum opt puncte în faţa Sloboziei, echipă care ocupă o poziţie de baraj, până la finalul campionatului mai rămânând doar trei etape.

 
foto: U Alexandrion-facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *