Justitie

Victima accidentului de la Răscruci are interdicție prin RELIGIE să primească sânge

În această dimineață un clujean din comuna Ceanu Mare a fost victima unui accident nefericit, provocat de către un șofer din Turda. Bărbatul se află în stare gravă la spital și a pierdut o cantitate semnificativă de sânge. Din cauză ca este martor al lui Iehova, religia îi interzice să primească sânge de la alte persoane. 

„Conducătorul unui ansamblu de vehicule (tractor și semiremorcă) de 46 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe DN1 C E576, din direcția Dej înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condițiile rutiere, pierzând controlul direcției de deplasare. A pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Ceanu Mare”, arată IPJ Cluj. 

Cei de la Inspectoratul pentru situații de Urgență susțin că descarcerarea victimei a durat aproape o oră, perioadă în care victima a pierdut mult sânge. 

„Două autospeciale cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD au fost alertate, în jurul orei 10.00, ca urmare a unui grav accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri și un autoturism.
În momentul sosirii pompierilor la locul evenimentului au găsit șoferul unuia dintre autotrenuri încarcerat în cabină, pentru care s-au început imediat manevrele de descarcerare. Acesta este în stare de inconștiență.

Intervenția pentru descarcerarea bărbatului din cabina camionului a fost una extrem de dificilă, după cca. o oră. timp în care bărbatul a primit asistență medicală de urgență (a primit lichide și sedative intravenos, i s-a pus guler cervical, iar medicii au comunicat cu el în cea mai mare parte a timpului cât au durat stabilizarea autovehiculului, asigurarea accesului către victimă, decopertarea plafonului cabinei, îndepărtarea bordului care s-a deformat peste picioarele bărbatului și extragerea lui cu echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor suferite.
Bărbatul de cca 40 de ani a fost preluat de către echipajul medical SMURD și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Acesta prezenta traumatisme multiple la nivelul membrelor inferioare.

Pompierii au mai asigurat măsuri pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că din rezervorul camionului s-au înregistrat scurgeri de combustibil și privind siguranța salvatorilor și a persoanelor implicate în accident, având în vedere că a fost avariat și un stâlp de iluminat electric”, explică cei de la ISU Cluj.

Din nefericire, din cauza religiei, bărbatul nu va beneficia de transfuzie de sânge, deși starea acestuia este gravă. Familia sa a prezentat cadrelor medicale un act în acest sens, interzicând în cazul în care are nevoie de sânge să se efectueze procedura de transfuzie. 

„Este un politraumatism cu multiple plăgi și fracturi ale membrelor inferioare pentru care s-a întrat în sala cu echipă interdisciplinara. Asociat Traumatism Cranio-Cerbral, Contuzie cervicala și toraco-abdominala. Familia a adus document prin care se atestă că refuză transfuzii. În UPU nu a fost indicație de sânge, în evoluție ar putea apărea aceasta indicație”, explică sursele medicale din UPU Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *