Din oras

Viceprimarul Tarcea: ”Nu putem demola clădiri ca să construim piste de biciclete”

Scris de 740

Dan Tarcea viceprimarul Clujului recunoaște că cei 15 kilometri de pistă pentru biciclete existenți în acest moment în Cluj-Napoca sunt insuficienți, dar momentan nu sunt alte soluții. Municipalitatea decis că prioritar este transportul în comun, abia apoi bicicletele și pietonii.

”Avem 15 kilometri de piste pentru biciclete, unele într-o stare mai bună altele mai puțin bună. Acestea sunt insuficiente în acest moment. Suntem într-un proces de amenajare a pistelor pentru biciclete. dar aș vrea să le spun celor care folosesc biciclete că nu putem dărâma clădirile. Oricât ne-am dori să facem piste de biciclete pe strada Memorandumului, asta înseamnă că trebuie să luăm de la cineva și să dăm la altcineva. Nu putem să îi împăcăm pe toți. Am decis să prioritizăm transportul în comun, apoi bicicletele și pietonii”, potrivit viceprimarului Tarcea.

Practic, în ciuda declarațiilor populiste ale primarului Boc privind încurajarea mijloacelor de transport alternative, adevărul este că nu prea sunt soluții pentru a amenaja și piste de biciclete și benzi dedicate transportului în comun. În acest moment, bicicliștii pot folosi banda dedicată transportului în comun, dar prea puțini se încumetă, în special în orele de vârf cânr ar rămâne blocați între autobuze.

Pe lângă numărul pistelor de biciclete mic, o altă problemă este lipsa de continuitate a acestora. Potrivit declarațiilor făcute de bicicliști: ”acestea incep de nicaieri si se termină pe carosabil”. Această situație demonstrează că siguranța bicicliștilor nu reprezintă o prioritate a administrației publice locale.

A devenit virală pista de biciclete trasată pe strada Horea menită să ocolească stația de autobuz. Aceasta arată ca și cum ar fi trasată de un copil cu creta pe asfalt. De altfel, de multe ori retrasarea marcajelor parcă sunt făcute în bătaie de joc.

Susținerea primarului Emil Boc pentru bicicliști esta pur declarativă, deoarece în realitate a amenajat câteva piste, cele mai multe de ochii lumii, care nu reprezintă o soluție pentru bicicliști. Aceștia trebuie să îi facă loc fie printre mașini fie printre pietoni, asta în timp ce nimeni nu îi vrea în calea lor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE